Khamis, 25 Disember 2008

The Art of Cooking

Friday, 12-Sep-2008 00:03
The Art of Cooking

Semenjak mendirikan rumahtangga, memasak adalah rutin aktiviti bagi Ummi.
Dari kami berdua hinggalah bertiga dan seterus-seterusnya (?)..
Aktiviti makan di luar adalah very occasionally - biasa hujung bulan lepas dapat gaji baru we all manja-manja skit dgn makan di luar.

Alhamdullillah, I know how to cook and even kadang tu masakan tak la sesedap
Chef di hotel (dan Mok di kampung), but bole la Walid request nak makan apa and
willingly Ummi bole memasakkannya.

Memasak bagi aku bukanlah sekadar memasak dengan lauk yang sedap,
importantly memasak dengan lauk yang sedap DAN mengekalkan kebersihan dapur.
Sebab tu la biasanya ku memang dok bape nk gemor masak mende goreng-goreng ni..
*heart to cook ikan steam, ayam bakar dalam oven dan seangkatan dengannya*..
Makanan berminyak tak baik tuk kesihatan selain RENYAH NAK LAP DAPUR..

kuikuikui...


Lauk berbuka ramdhan ke7 - Ikan siakap masak tiga rasa.. punyer la best, sekali hadap trus habissss..



Dapur mesti maintain bersih.. okeyy.. heheheh...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan