Thursday, December 25, 2008

Babywearing Part II – I falled in love with my MobyWrap

Friday, 12-Dec-2008 08:45
Babywearing Part II – I falled in love with my MobyWrap

Tika dulu ku bercerita yang Zahra tak nak duduk dalam wrap - menjerit-jerit ketakutan.. Sementelah aku pegang je wrap tu, dah terjerit-jerit dan berlari masuk ke dalam bilik..
Pun begitu, time kita sibuk nak jemur kain, nak basuh pinggan, nak masak – time tu jugak la nak berdukung nyer..

So, I’m not giving up.. trying hard to make full use of the wrap : Zahra telah dipaksa samada dok dalam wrap or just let me finish with my house chores.. and Zahra.. akhir nya kalah jugak ngan Ummi.. and once dah dok dalam kendongan itu, jadi seronak lah pulak dia.. asal ku tunjuk je wrap tu – terus angkat tangan minta didukong.. Heheh..

Dan setelah hanya ber-bbwear di rumah, akhir nya ia dipakai di luar jugak – which only the two of us went out for shopping.. and I really felt the freedom of moving – without the stroller & both hands down.. Heheh..

Maknanya di sini, masih tidak terlewat untuk ku ber-babywearing.. ekekekke..

No comments:

Post a Comment