Thursday, December 25, 2008

Hobi Ummi (part two)

Monday, 7-Jul-2008 14:55
Hobi Ummi (part two)

my working station

Semasa ke Segamat tempoh hari, kami melalui Tangkak..
a place known as heaven of textile..
To my surprise, Walid asked, "Nak singgah x.. beli kain?"
--------

Hobi Ummi yang kedua, berkait rapat dengan hobi di zaman persekolahan..
Iaitu menjahit.. heheheh..
Walaupun menjahit hanya sebagai seorang amatur, tapi ku yakin, aku mempunyai bakat..
ahaks..
So, to prove that I'm really able to sew, early this year, I've bought a Singer sewing machine, together with an overlock machine brand Butterfly.. buying second hand with a very bargain price..
Overkan.. sebab baru nak start menjahit dah sampai beli mesin jahit tepi..
Hiks, the fact is i really cant resist the price.. mcm murah giler..
Dan dengan bangganye, Ummi telah berjaya menjahit 2 helai baju kurung.. yang telah pun dipakai ke tempat kerja..
dan ada lagi 2 helai kain ela yang masih belum tersentuh..
-----------

That's way Walid, Ummi refuse to singgah Tangkak..
Kalo beli kain nanti takut bazir je. Konon jahit sendiri bole jimat but kalo asik beli kain dan biarkan tak berjahit.. erm, back to square one la..

And to relate this hobby with my previous entry, I plan to opt for retirement at the age of 40. Berkerja up to year 2020. Time tu, insya Allah, Walid pun dah gaji besar so bole la tanggung Ummi ngan Zahra dan adik-adik Zahra.. heheh..
Maybe, this could be one of my retirement activity..

No comments:

Post a Comment