Thursday, December 25, 2008

Introducing - Ameda Lactaline Personal

Tuesday, 24-Jun-2008 07:08
Introducing - Ameda Lactaline Personal

As mention in previous post..
hobi Ummi is mengumpul BP.. hahah

however, the BP yang Ummi beli yang paling rasa berbaloi is Ameda Lactaline Personal..
which i bought tru website in UK..
ramai bertanya, 'best sgt ke Ameda ni?'
so let me make a review.. ok..
----------

Ameda nih ade bnyk nama - purely yours, lactaline personal, lansinoh double pump..
mende sama jer..

Pro things pasal ameda nih..
1) ringan - 0.5 kg sahaja.. aku ltak dalam beg kecik jer.. bawak hari2 g opis.. dula pakai S3 aku bawak lunchbox.. heheh.. tapi kena extra careful sebab dia kecik dan ringan takut gk terhempas plak..
2) bole pakai baterri AA.. insert je dlm motor dia tuh.. so senang nak digunakan di mana-mana..
3) pam bole dicontrol speed/cycle dan suction/vacumm nyer.. bole set kat mana yg kita rasa selesa.. S3 pun bole set gk.. but S3 aku tu knob dia keras sgt.. yg ni knob dia lembut jer.. mcm knob nk high low volume radia dlam kete.. hehehe
4) ada bekas tempat letak susu.. so susu after collect tak la tumpah.. mcm aku ni clumsy skit ader tuh penah tumpah susu
5) closing tube system.. so susu tak masuk tiub, in fact wap air pun tak masuk tiub.. so tiub tak payah dibasuh
6) flexishield (petal massager) - first tgk bentuk cm klaka jer.. siap ckp bole function ke nih.. but bile dah pakai mmg best la promete tuk letdown.. yg plg best susu tak trap langsung bawah petal tuh.. so tak de la rugi susu..

Cons:
1) Agak Bising! bunyi very loud - cerak-ceruk, cerak-ceruk.. but i'll guess aku dah besa pakai S3 which i bet mmg senyap giler so bg aku ameda ni bising la sikit.. but member opis aku ckp miniE lagi bising
2) botol yg diberi tu kecik je.. 4 oz, but since botol dia universal tuk mana narrow neck bottle so tak kesah la nak pakai botol brand ape..
3) yg ni aku baca kat net- breastshield set dia flanges tu cepat crack atau patah sbb yg diprovide kan tuh made by PC, that why aku beli extra breastshield set made by PP
-------------

so this is my review..
suka sgt ngan pam ni..
can't wait to have another baby so that i can fully utilize this pump..




No comments:

Post a Comment