Thursday, December 25, 2008

Red Alert: Freestyle bermasalah & Cara mengatasi nyer..

Friday, 19-Sep-2008 00:28
Red Alert: Freestyle bermasalah & Cara mengatasi nyer..

Yup, ini adalah kisah benar..
Bukan dongengan mahupun ceritera..

-------------------

FS ku bermasalah..
tak major but, quite annoying jugak la..
i've talked to mat, and he said, i should have a backup..
just dia ckp, rugi aku jual ameda tuh.. erm...
he said that nnt kalo ada nx baby, it seems that kena beli other backup pump la..
well, ..
PROBLEMNYER: FS tu mcm sangkut.. kalo start, dia akan lama skit baru suction dia jln..
bunyi mcm klak, klak, klak.. then baru ada grrrr grrr grrr tu.. mcm 5-10second baru suction ok..
then tgh sedap ngepam pun.. suddenly, klak,klak,klak blk..
then ku goyang2 skit fs tu (sambil hentak di tapak tangan).. baru grrr grrr grrr blk..
tensen gk kekadang tuh..
yelah, beli mahal, tak de warranty.. tu yg tensen tuh..
prob ni ku encounter bukan saja pakai bateri, kalo pakai adapter pun ada..
at first ingat bateri longgar - siap letak kertas kat tempat beteri tu (ala-ala letak kertas belakang HP)..
but stil gk, kalo guna kena ketuk2 skit baru la suction dia jalan..

well, tak pe la.. as long as stil functioning, aku rasa stil ok.. but.. erm..
to note: fs aku ni tak penah jatuh or whatsoever.. sayang weiii...

AND to overcome this problem, what i did is..
hwuah hwuah hwuah...
ku beli PISA... gagagaga..
beli di EBAY..
murah la - brand new with seal PISA usd155, postage usd65
sampai msia dlm rm750 cm tu..

aku suka.. aku suka.. aku suka..





1 comment:

  1. hi neeza. i dok baca ur blog je weekend nih, terjumpa link kat susuibu.com for review fs :). pastuh tau la u suka collect bp. by any chance ada tak nak jual fs u ke? hehe. kalu leh beli 2nd, probably dpt murah sket. firsthand tuh cam *sigh*... kat ebay pun harga bey kurang ngan ajasu jual. hehe. tanya je. mana a tau kan. i know its not recommended to buy 2nd hand bp, tapi boleh je get new accessories kan. hehe :)

    p.s i rasa i saw u masa tgh tunggu turn nak jumpa dr fatimah. u caught my eye sbb org lain sume pregnant n u were wearing zahra time tuh. heh. tak penah tgk babywearing kat area bangi lg.

    ReplyDelete