Thursday, December 25, 2008

Ummi & Walid's day Out!


Friday, 5-Sep-2008 00:53
Ummi & Walid's day Out!

Ummi dan Walid gi dating.. woot woot..

Dating pertama kali nya setelah Zahra lahir ke dunia..
Yup, setelah satu tahun lima bulan..

Tempat - Sogo (sempena pre-sale Ramadhan-Raya) .. kita orang siap amik cuti tuh.. heheh

Pagi-pagi hantar Zahra ke Taska. Sian dia.
Tengok je, Ummi not wearing baju kurung and Walid wearing t shirt and jeans,
but still hantar dia ke Taska.
At first, nak ke Sogo tu, I suggested Walid that we just go by public transport,
but Walid insisted to drive..
Walid: Kalu bnyk brg nnt, dak ke payoh nok naik tren.. (dgn loghat teganu)
Ummi: Wah, dh plan bnyk brg nk beli ek.. hehehe

Cabaran pertama:
Smart Terowong was closed for maintenance, so traffic was bloody hell. Jem giler babai..
Dh terkenang2 dh dengan cadangan menaiki tren itu.
But since this is our dating day (yang julung-julung nya), so we just enjoyed the music and
borak-borak dalam kereta. Perjalanan dari rumah ke Sogo mengambil masa lebih kurang
1 1/2 jam.

Cabaran kedua:
Sampai Sogo- mencari parking space. Jalan really-really jem, kereta banyak sangat..
I wonder la kalo kena keje kat KL mau sebulan pas tu aku dapat darah tinggi..
Jam dh kul 11.00 pg. I was so worried orang mesti dah ramai giler and ntah ada
parking ntah idak. Walid calmly cakap 'ada parking nye' and yes, memang ada.

Masuk Sogo, we straight heading to level household. Orang tak bape ramai sangat.
X tau la level lain mcmana. Hajat dari rumah nak beli curtains, sarung bantal,
dan lapik kaki/bilik air. After tengok, tengok and tengok, jumpa jugak la satu ni.
Material ok dan nampak pun nice sesuai dengan cat kat umah warna ungu.
After buying those stuffs, Walid heading to Friday Prayer, left me here alone.

Cabaran ketiga bermula:
Ingat nak beli baju for Zahra but mak oiii.. ramai nyer orang kat level kids tu,
dh jadi mcm warehouse sale la plak. Tapi still korek2 gk mencari,
but since aku ni memang agak 'kureng' skit nak beli baju budak,
so tak de mna yang berkenan pun. Harga bagi ku stil mahal even dah ada discount.
However untuk Zahra ku beli kan kasut je.
Pergi plak Level Ladies, Jumpa la 2 baju South China Sea. Alahai cantiknya, memang berkenan,
murah plak 80% discount. Rembat dan nak bayar, mak aiii, barisan bole sampai ke
Bangunan MARA. So dalam usaha mengelat ku pun pergi la berbaris di level Men,
dah berbaris kat 1/2 jam, tetiba tak le bayar - 'Baju ladies bayar di level ladies, ye'.
Arghh.. I gave up..So, Ummi letak je baju tu, terus dok kat luar tunggu Walid abis Solat.

Apa pun hajat membeli langsir tetap tercapai.


Langsir baru. Sampai rumah terus pasang, then realize cm klakar plak, sbb tak standardize.. heheh

No comments:

Post a Comment