Wednesday, December 31, 2008

Weight Conscious

Berat masa bulan puasa 2008 = 52kg
Berat badan semasa mengandung molar (hari kana DnC) = 57kg
Berat lepas first DnC = 55.5kg
Berat masa kena masuk hospital for kemo treatment = 54kg

Sekarang ni terasa macam berat badan dah naik jer. Kenapa?
1. chemo treatment ni effect dia on me is that I’m became food craving –
immediately lapar after the course – than my fav food would be ice-cream sebab mcm best je texture ice-cream tu rasa sejuk dalam mulut

2. I have stop breastfeeding – so no more fat burns due to bf

3. Dr menyarankan aku makan – penting sangat sebab kalo Hb drop, Beta-HCG will be increased – so mana yang aku nak.. heheheh

Makan, makan jugak.. tapi berat nak la maintain below 55kg jer.. So, kena la angkat buntut sikit - keluarkan balik stepper itu… Heheheh..

1 comment:

  1. makan an.. jgn tak makan.. chemo akan sbbkan hb ko low, nanti badan tak bermaya..camna ko nak ngangkat zahra pakai ellaroo sok yek tak, ade patient chemo aku jumpa pantang tu pantang ni.. jadi tak bermaya.. just makan je

    ReplyDelete