Khamis, 1 Januari 2009

Whats for dinner tonite?

Seems aku bercuti panjang, so I declared myself as fulltime housewife.
And because past few days, we all asik makan luar jer, so hari ni nekad nak masak plak.

Tonite dishes: Sambal Udang & Kailan Masak Ikan Masin

Sambal Udang


Bawang & cili yang diblend ditumis sampai harum.
Masukkan asam jawa Adabi.
Masuk udang - tutup kuali supaya cepat masak dan tak merecik (nanti jenuh nak lap dapur)
Masuk garam dan gula.
Siap.


Kailan Masak Ikan Masin



Bawang dan cili dihiris dan ditumis.
Masukkan ikan masin.
Masuk kailan - tutup kuali bagi cepat masak.
Siap - tak perlu masuk garam sebab ikan dah masin.

Senangkan memasak cam ni.. hehheheh.. selamat mencuba!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan