Thursday, January 1, 2009

2009 Kick Start


Happy 2009!

Selalunya kalo masuk tahun baru aku ni jenis tak de azam – yela, setiap hari adalah sama.

Tapi tahun ni berbeza: sangat-sangat berbeza. Lantas, aku simpan azam:

1. Nak mendekati Yang Esa – nak solat awal waktu, baca Qalamullah at least 10 ayat setiap hari, pergi mendengar.
2. Belajar bersabar, mengurangkan merungut
3. Hayati mensyukuri nikmat, rezeki juga musibah - setiap berlaku ada hikmahnya
4. Nak kurangkan berbelanja yang bukan-bukan – less credit card usage, less dining in restaurant, more homemade cook.
5. Prioritize masa – internet ni nak limitkan at least an hour je per day, same goes with the TV and lain-lain perkara lagho. Nak lebihkan masa bersama Walid & Zahra, kerjarumah and membaca (books, magazine and such).

2 comments:

  1. slamat tahun baru! dan salam perkenalan! viz from CARI forum..la ni dok bertapa kat thread 'which is the best pump' tak posting kemana dok menimba ilmu dari page ke page hehe..
    btw, kalo guna wordpress bley kot pilih date utk publish..tah tak igt la tp ada la blog server yg bley buat camtu..dh byk reg sana sini dah tak ingat :D

    ReplyDelete
  2. hi viz, hepi new year to u too..

    ReplyDelete