Thursday, January 8, 2009

Susu Formula

Susah sebenarnya nak suruh seorang kanak-kanak berumur 1 tahun 9 bulan yang kebiasaan nya minum susu ibu (direct or tru bottle (ebm)) untuk minum susu formula..

Mungkin sebab rasa yang sangat berbeza (rasa susu ibu macam santan berlemak) atau bau yang berlainan..

Kami dah cuba:
1. Gain Eye-Q Abbott
2. Enfagrow 1-3yrs Mead Johnson
3. Dumex Mamil Gold

Zahra minum skit jer.. tak sampai 1oz pun.. then TAK NAK..
Then Umi get slight idea - campurkan susu Gain Eye-Q dengan sedikit Milo .. sebab perasan yang Zahra suka minum chocolate drink..

And, finally dia habiskan 5oz susu dia.

So, Umi beli kan Sustagen Junior 1plus Chocolate flavour for Zahra.
Hope she'll like it and if she does, kisah pencarian susu boleh dikira khatam.. :-)

7 comments:

  1. nice blog! cool!
    learn about our culture!
    www.promdi-pinoy.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. bestnya....nak suh khaleef pun stat minum choc sustagen la instead of susu formula..

    ReplyDelete
  3. Hi' I've sent you mail regarding my pre loved cloth diapers..pls check ya..

    ReplyDelete
  4. Promdi: Nice blog u hv too..

    Syigim: Best, Zahra suka sangat, akhirnya.. Ingat tak Susi n Gino..

    Bonnie: I've replied ur mail. Tq.

    ReplyDelete
  5. Hi, sent you mail but havent gt your reply.. Hope to hear frm u soon.

    ReplyDelete
  6. Neeza, try kasi pediasure pun ok perasa coklat.

    Suffiya minum pediasure ok jerkkk.

    Nieza@ehem_ehem79

    ReplyDelete
  7. hi nieza,

    alhamdulillah Zahra ok sangat dengan Sustagen ni.
    So pencarian susu telah tamat.
    :-)

    ReplyDelete