Friday, February 20, 2009

My lunch break activity

Ada memilih untuk makan (dah nama pun lunchour), ada memilih untuk bershopping di Alamanda, ada memilih untuk tidur dan ada memilih untuk membuat kerja/browse internet.

As for me, I chose to do some fat burning that is swimming.
Hehehehe.. Bukan apa, this is the only time that I have for myself, so better make full use of it.


I’ll go and swim at Pusat Kejiranan Persint 9 – sangat la dekat dengan rumah: jalan kaki pun sampai. Menariknya swimming pool di sini ada 3 kolam: for kids which is FOC, for women and for men. Kolam asing yang bagus tuh – tak de la aku nak berenang dengan yang bukan muhrim.. heheheh. Bayaran masuk adalah RM2.00, dan terdapat 3 sesi berenang – Sesi 1: 9-11pg; Sesi 2: 1-3ptg; Sesi 3: 5-7ptg.

Selalunya, time lunchour hari Isnin-Khamis there would be no other swimmer than me. Hari Jumaat will be ramai skit swimmer – maybe because masa lunch break yang lebih panjang.

Walid dengan curious pernah bertanya, ‘Tak panas ke berenang tengah matahari tegak?’. Well nak katakan tak panas tu tipulah, but bila dah dalam air tu rasa sejuk jer. And, matahari a bit terlindung dengan bangunan tepi yang tinggi, so I will be swimming at that point of area.



So guys, ada yang nak join tak?
Afterall, life is not merely about work. Get up ur bump and lets have some sweat!

4 comments:

  1. mcm best.. tapi aku tak reti swimming.. hurmm..

    ReplyDelete
  2. weh an.. syiok la tgk ko swimming.. aku x reti lor.. tp teringin nak mandi kolam.. ko ajar leh? :P

    ReplyDelete
  3. Otro & Cloud: Memang best. Jom la korang.. kalo tak tau berenag, kuak-kuak je dlm air tu.. :-)

    ReplyDelete
  4. bestnya..

    nama je dok putrajaya tp saya xtau pun ada kemudahan ni...
    stakat pools utk kids tu tau la

    ReplyDelete