Friday, February 27, 2009

My new stuffs

Yeay, received parcel.
Alhamdullillah, sempat sampai while I'm still here.
*Happy*

Guess what in the packaging?


Its cloth pads and cloth pantyliners.

All this while I've been using cloth diaper for Zahra and yet for myself, I'm still using disposable menstrual pad - rasa sungguh tak aci! Kata nak enviro-savvy, should go all out la kan *slap-forehead*..

Actually dah lama berkira-kira nak pakai CP, but my period was not regular due to BF and suddenly I became pregnant plak (cerita tahun 2008 ni). But now, since I off for having any LO dalam masa terdekat ini and my menses pun dah back to 28-days normal flow every month, and somemore Limo pun dah start using CP - thus, I think it's about the right time to start balik apa yang tertangguh tempoh hari - that is using CP and CPL.

Semua ni beli murah-murah je kat eBay. Consist of: 4 heavy flow CPs + 8 normal flow CPs + 32 CPLs = lebih kurang RM400 sahaja.
Plain white color, tak de corak-corak - kalo kotor senang nak detect. Hahahaha...

So ladies, apa lagi, jom la, switch to CLOTH PAD!
Heheheh

3 comments:

  1. wah, dah start CP pulak ke?
    eh bestnya an, murahnya CP.. aku baru nak berkecimpung beli sikit dulu

    kalau dah OK boleh handle CP, baru tambah sikit-sikit

    ReplyDelete
  2. beli bulk nk jimat shipping. kebetulan stok dispo-pad pun dah habis, pack dispo-pl je masih banyak. nanti dah cuba aku buat komentar - tak sabo nak tgu period.. hahahaha...

    ReplyDelete
  3. hi..nk tanya..i berminat nk cuba cd tuk anak i..
    boleh suggest x, buat permulaan sbg percubaan,cd mana yg ok tuk anak sy yg berumur 11 bulan n 2.5 thn..?
    and u kata beli kat ebay murah kan...boleh suggest kedai mana..?coz i baru lagi berkenaan ngan cd ni , and i tatau macamana dikatakan murah...hehehe..thanks ye..

    ReplyDelete