Monday, April 6, 2009

Weekend Project

Sewing.
Tapi payah la nak menjahit sekarang ni, Zahra will kacau - main benang la, main the overlock machine while I'm at the Singer machine and vice versa, koyakkan my pattern paper - attention seeker betul.. so, I'll end up baring-baring depan TV layan Barney dengan dia. Bila dia tidur barula projek bole jalan.

1st assignment - DIY pouch

Ni ikut sejibik macam hotslings. But the kain is 100% cotton - couldn't find those yang 70% cotton + 30% spandex - Kamdar kat Putrajaya ni takde jual. Haven't try yet - modelnye dah tido. Will review later after trying.

2nd assignment - sarung bantal

Bende ni senang jer. Tekan terus siap. Kain ada banyak lebih, renda pulak tak cukup. Aku habiskan kain tu buat sarung nyer ye..

3rd assignment - nursing cover
On d way.. dunt worry, minggu ni gerenti siap.. heheh

4th assignment - baju Punjabi
Satu dah siap. Tinggal lagi 4. Ni sendiri nak pakai, lepas raya buat pun tak pe. Hohoh

3 comments:

  1. neeza, post la pic baju punjabi yg dah siap 1 tu dlm ni. nak nengok...ehehehe

    ReplyDelete
  2. Weh... macam ku kenal je sarung bantal tu... ku punya kah?... cun-cun...

    ReplyDelete
  3. Azrina: tungguuuuu.. ngeh heh heh..

    DD: nursing cover tengah pulun ni :-)

    ReplyDelete