Monday, June 15, 2009

Cerita minggu lepas dan hari ini

Minggu lepas:
Balik kampong: Ipoh. Sebenarnya tak rancang pun nak balik sebab ada part-time work on that Saturday morning. Tapi sebab dah lama tak balik, and next week pun still ada kerja part-time itu, so we chose to balik Ipoh this weekend.

Dan menarik juga balik minggu ini sebab semua pun ada: means my elder sis pun balik juga (sempena cuti sekolah yang dah nak habis itu).

Oh, tujuan balik juga adalah hendak meng’claim’ barang yang Mama beli tuk Zahra semasa berada di Bandung awal cuti sekolah hari tu. Seronok makcik tu ngan kasut baru. Sampai tidur pun nak pakai itu kasut. Hehehe..

Last week jugak aku beli CDs for Zahra (again?). Hehehe.. Kali ni beli CDs ‘fitted’ untuk dipakai pada waktu malam. Zahra pee sangat banyak la sekarang ni. Mothercare cd tu dah tak dapat menampung komposisi cecair yang dihasilkan- mesti bocor. At first, I’ve planned nak guna CD waktu siang je and malam guna dispo. We did that, surprisingly, dispo pun bochiok – tiga malam berturut-turut. Jenuh, nak kena basuh cadar and suchs. And I figure-out that using fitted would be the best solution: sebab I did tried using Mothercare cd wrapped with Thirties diaper cover – from 10pm to 6am: voila, no leak. Lega hati sebab tak perlu cuci cadar.
Masalahnya dah beli and dah buat payment on last Wednesday, till today masih tidak ada lagi bayang parcel menjelma. Lambat pulak service tinytapir.com ni. Erm..

Tentang my spontaneous abortion, aku tak kena admit, juga tak kena DnC. Sekadar kena bebel ngan Mama sebab ‘tak menyabor nak dapat anak’. Heheheh..

Some of the pics taken in Ipoh:
Zainal's 3rd generation get together

Zainal's 2nd generation gossiping together

The Zainal

Hari ni:
Dah kerja (uhh..) tapi terasa sangat lemau dan tidak produktif. System down – bayangkan lah apabila sebuah ‘Hospital IT’ terjebak dengan masalah system down, terkial-kial semua nak kena buat manually.
Harap semua ok semula esok supaya aku dapat menjadi seorang pekerja yang active, beneficial dan dapat memberi impak kepada penjanaan economi negara ke arah Malaysia Gemilang, Cemerlang dan Terbilang. Cheh.. temberang.. orang dah tak guna slogan tu lagi dah la.. Heheheh…

No comments:

Post a Comment