Friday, June 12, 2009

Lets blog, people...


Ya, Syigim.. blog is ‘in’. Dan menjawab soalan itu, I blog because I simply wants people to know what happen to me - heheh, bajet diri ni glamer sangat la tuh.. ekekek.

A: Lama tak nampak? Apa cerita sekarang ni..
B: Ko pregnantkan hari tu? So, dah dapat baby belum..
Di atas adalah antara soalan yang people suka nak tanya, and me without hesitate akan cakap, ko baca la blog aku. Hehehe.. (poyo..)

Tentang menunjuk-nunjuk.. well, phrase tu bergantung sebenarnya. Sebab yang baca blog ni pada awal adalah kawan-kawan/sedara mara yang mungkin berkongsi hobi dengan kita.. so statement ‘menunjuk la dia ni’, akan jatuh pada individu yang anon atau yang tidak berkongsi hobi yang sama. Mungkin orang yang singgah ke blog ni akan cakap:
A: Ala dia ni.. beli cloth diapers murah pun nak kecoh.
B: Balik-balik cite pasal beli barang. Boring nya.


I like to blog hop, which ‘blogger’ doesn’t – hehehe.. tetapi bergantung kepada topic pembacaan la kan.
Blogs yang aku suka - original stories: kisah atau pengalaman sebenar, reveal identity of blogger, simple layout, less advert.
Blogs I don’t like - too interactive: black/dark layout with white font color (lambat la nak upload), ada muzik, too much advert (siap pesan suruh click kat iklan tu lagi), always asking for feedbacks dan lain-lain perkara yang aku rasa macam tak best la nak singgah lagi.

And they’re few things in blog world that I am not going to get involved:
Twitter
Like blogging, but with single sentences. The idea is that you say what you are doing at this current moment, either via the internet or your phone. And then you do it again, and again. I’m not tempting to join in.
Changing layout
Let me be boring and lame.
Blog Contest
I don't care - I have no luck - I don't miss it all that much - There's just so many things - That I can't touch: I'm torn
Advertisment
Again, not interested. Wei, bole dapat duit la.. Tak pe, aku tak nak.

Apa pun, blog adalah hak sendiri. Sendiri nak tulis apa, itu hak dia. Nak baca, baca. Tak nak, sila skip dan jangan singgah lagi. Tapi ingat, tulis berpada-pada: you are going to make it publicize.

Heheheheh (again, yoyo’oh…)

3 comments:

  1. walau papepun kate owg..ku tetap suke baca blog mu hehehehe
    memula jadik silent reader then brani2 lak terjah masuk kasik komen :)
    eh neeza, masuk spital shari je ke?take a gud care eh!

    ReplyDelete
  2. heyyy aku la tu 'blck layout with white font'!! :P tp akunye x la glaring sgt. ade lg la yg pitch blck n white font tebal lg sakit mata tgk..hihi

    tp aku xde music ok! aku pun xsuka tu... psl kalo tgh2 mlm surf tiba2 klua music bila gi blog sini sinun. tekejut kahfi kang. hoho.

    ReplyDelete
  3. Muni: heheh.. thanks for droppin by. saya masuk spital kejap jer. tak bermalam pun. :-)
    .
    syigim: luckily your blog cepat sangat upload walopun bckgrnd nya gelap n font putih. oh, ttg blog berlagu, aku tak suko sbb penah kantoi ngan mat surf net jam 2 3 pg. heheheh.. spoil betul la blog ada lagu tu.. ekekek..

    ReplyDelete