Friday, July 17, 2009

Kenapa nak jual

Ini berikutan dengan iklan penjualan Medela Freestyle. Berdering-dering telefon, bertalu-talu sms masuk. Antara soalan yang ditanya: Serius ke nak jual? Bukan you review kata bp ni the best ker? Kenapa nak jual? Mesin tu bole pakai ke dah rosak?

Heheheh.. first of all, mesin tu aku jual sebab aku dah tak pakai. Lani aku dok pakai ‘mesin lain’ (huhuhuh). So, dari terperuk dalam kotak, baik aku jual – dapat skit duit lebih: menampung kembali susutan kewangan berikutan dengan pembelian ‘mesin lain’ yang digiat gunapakai sekarang.. Ekekek.. Dan TIDAK, bp yang dijual tu tidak rosak – aku sesekali tidak akan menipu my pelanggan – soo not me: after dah expose diri sendiri in this ‘jaringan keluasan dunia :www’, takan la nak end up menipu orang pulak.

You’re still not buying, are you?
Ok la.. okla.. want the truth izzit?
.
.
Cheng.. cheng..
.
.
.
.

Aku ada dua la FS itu. Yeap, I am a maniac.

Seeing double? heheheh....

Ingat tak aku pernah cerita my freestyle ada bunyi macam tak stabil gitu, so, what I did is, I sent back to the State. While she’s in the ‘workshop’, I tots I can survive by using PISA.. but man, I was wrong. It seems like I cannot live without the FS, and having heard that the defect might be irreparable, so senang cerita, I bought a new one (somewhere in September 08), right after I knew I’m expecting, later to realize it’s molar, yadda yadda.. and I stopped pumping because I cannot breastfeed Zahra anymore.
And recently, just really recently, my old BP come back to me (safe and sound), bole digunakan, macam dahulu kala, and I said to myself what’s up with two freestyles? So I decided to let go the new one, keeping the old one as the old one tu dah buruk skit – ada kesan contengan pen: tak best la nak jual barang mahal bende yang dah tak comei.

Itula ceritanya, seadanya. And for record, the pump sold to Anne who stays in JB. Thank you for your prompt payment. Will be post it to you if not tomorrow, Monday then. Sabar yer

6 comments:

  1. nadnye, heheheh.. kemaruk punya pasal :-)

    ReplyDelete
  2. Ada 2? wahh... best tu.. baru je ingat konon2 nak pujuk en. suami.. hehhehehe dah terjual rupanya... :)

    ReplyDelete
  3. awat x ckp awal2, klo tau aku beli kt ko thn lepas lg..huhu..

    ReplyDelete
  4. UK: barang panas, cepat jer lakunya.. heheheh..
    .
    .
    Ain: one pump at a time la.. satu kan gi anto balik State, bile dia dah balik sini balik, letgo la satu. Tahun lepas memang ada satu walopun ku beli 2.. heheheh

    ReplyDelete
  5. beb.. kawan aku pon melepas FS ko ni.. adeh, sgt cam pisang panas.. frust sgt2 dia.. hehehe..

    ReplyDelete