Tuesday, August 11, 2009

Kerja

Aku suka kerja aku - punch in at 8, punch out at 5. 5 days a week, no oncall.
Keje pun setakat pening di tempat keje: tak penah sampai bawa balik umah. Tak penah as never bring any work-related back home :-)

Aku penah keje McD - aku suka jugak, sebab pakai uniform, so takla pening hari ni nak pakai baju apa. Makan pun free, hari-hari makan McD. Tapi keje ni tak bole bawa ke tua - penat woo, keje sangat keras plus hujung minggu pun kena keje.

Dalam banyak-banyak keje yang aku buat aku rasa aku tak sesuai jadi pendidik. Aku bole mengajar, but the working hour sangatla menyesak jiwa. I remembered when I was a teacher in m.rsm, hujung minggu pun kena kerja sebab ada curricular activity. Waktu jadi lecturer kat IPTS plak, kena bangun like 4 in the morning to siapkan the lecture notes, soalan tutorial + skema jawapan.

Kesimpulannya, aku suka keje aku sekarang. Gaji tak la beso mana, but I have my quality time with family. Nothing else matters..

2 comments:

  1. yaaa we should love our job ;-)
    baru happy nak kerja hari2 kan

    ReplyDelete
  2. iye, betul... kalo tak cinta pun kena cinta jugak sebab sumber rezeki tuh.. huhuhuh

    ReplyDelete