Monday, August 3, 2009

Look.. what I found

Masa balik Ipoh semalam aku dok mencari-cari lampu Ikea yang dibeli zaman study dulu - sekali adik aku dah pau da.. cheh. Suddenly, aku jumpa kekasih lama.. hehehe
.

.

.

.

.

.



The microscope. Yeah, call me freak, watsoever.. tetapi seseorang itu bukanlah microbiologist sejati jika tidak mencintai microscope.. ekekek

Microscope ni bukan aku beli.. makmal nak buang sebab they wanted to change it to new tech microscope, so I took one- with the permission of my lecturer of course. Gile vintage la microscope ni: a totally microscope cahaya (kena pantul the cahaya matahari). Tapi yang bestnya, still bole guna tau this microscope (at that time). Sekarang agak 'noisy' dia punya lens - well breed with fungus I guess.


And look at the brand - Olympus. Mahal tu.. Microscope aku sekarang pun jenama Leica je. Hehehe..

5 comments:

  1. KLASIK la beb ... OLYMPUS lagi ...
    Zaman2 dulu dia la yang paling top kan...
    Leica ko skrg pun not bad apa ... hehehe ...

    Selamat mengkaji kuman ye beb :)

    ReplyDelete
  2. oya,
    yup.. sesangat la antiknya (berat pun bole tahan jugak)
    .
    .
    Dr,
    memang klasik. Leica ok (berjasa la jugak nak baca slaid papsmear tu tapi still fancy olympus (mengada betul!).. heheheh

    ReplyDelete
  3. serius .. i tot u beli this thing

    ReplyDelete
  4. zoora, tak beli la. bende ni pun dah obsolete, orang dah tak jual dah.. heheheh

    ReplyDelete