Sunday, August 16, 2009

Semangat hari raya

Yeay, I've done with one of my raya project - tukar kain langsir.
This was last year curtain.

My personal note: Tak senang sebenarnya nak jahit this type of curtain - jenuh jahit belt/tangkainya. I remembered my conversation with Mama when she first came to our house: 'Eh, nape pakai langsir camni. Jenuh la nanti kalo nak tukar', and I replied, 'Langsir camni cantik skit, tak pakai hook. Kalo nak tukar nanti, beli jer'. Heheheh.. sedap je kan jawapan tu. Sekali hambek.. ekekek..

Apapun, I am fully satisfied with the outcome. Ngeee..

7 comments:

  1. Salam Ann,

    Butang langsir tu beli katne?

    ReplyDelete
  2. beli kat kedai bee lian dalam warta bangi. harga rm1.50 sebijik

    ReplyDelete
  3. bestnya pandai jahit langsir sendiri. puas hati kan? kitorang ni tak bertukar langsir la nampaknya tahun nih huhuhu

    ReplyDelete
  4. Mesin awak leh jahit butang ek? best nyer..lg cepat la kerja. anyway, thanks 4 the info.

    ReplyDelete
  5. bagus betol strategi ko eh.. pulun menjahit before puasa.. so puasa leh concentrate beribadah.. :) ke puasa nak wat kuih raya pulak beb? hehehe..

    ReplyDelete
  6. suwiiiiit jek kaler curtain tuh...i like!!!

    ReplyDelete
  7. Baizura, best tu best jugak, tapi tula, pantang nampak kedai kain, nak masukkkkk je.. heheheh.. raw stash banyak dah kat umah ni, jahit nye belum lagi.. kang petang kang gi jalan, beli lagi kain.. ish ish..
    .
    .
    Azrina, yup bole jahit butang dan buttonholes. Tu yang dua hari dah siap tu. Kalo tunggu sendiri jahit, agaknya raya haji baru siap kot.. hahahah
    .
    .
    Ira, banyak lagi la projek jahit aku ni: baju kurung(s) anak+emak, sarung bantal, cadar, bajumelayu mat(?).. hehehe.. tak sabo nak tunggu puasa sbb bole jahit time sahur.. ekekek.. btw, aku tak buat kuih raya la - aku tak suka bake.. ekekek
    .
    .
    Kak ina, kain tu kain chiffon orang buat baju, tapi saya gi buat kain langsir, nasibla sapa datang umah saya kalo baju raya supo ngan kain langsir.. wakakaka

    ReplyDelete