Tuesday, September 29, 2009

Menawan Keluarga Bahagia

Ye, memang sungguh-sungguh la aku tertawan - dari mula, yang beratnya 25kati, then to berat 8kg, then now the overlock machine pulak.


Memang lama dah ngidamkan mesin ni, walopun dah ada yang Butterfly itu, tapi Butterfly itu jahitannya agak kurang la kemasnya – sendiri pakai OK la.. but kalo nak jahit untuk orang (wahh..) rasa tak presentable jer.. heheheh.. Menarik tentang mesin baru ni, dia jenis mesin jahit tepi can sew t-shirt-like-finishing – sebab yang ni mesin 4 benang, 2 jarum. Lebih menarik, retail price is RM1345, but the cina kedai yang sangat generous itu bagi harga RM1200.

Dan sebab ada balance rm100, aku gi la plak beli meja baru kat K4 (meja lama sungguh sempit)– happy giler shopping seperti membuka air di pili.. wakakak.. tapi seronok sebab kekemasan bilik itu menaikkan semangat.. ngee..


Dan sebab dah dah dapat gading bertuah, makanya tanduk tidak la berguna lagi. Sesiapa yang berminat nak mesin jahit tepi jenama Butterfly (berat 25kati), do contact me. I’ll give it to you FOC – untuk mereka yang berada di area dekat-dekat je. Saya takan post sebab berat nye sangat tidak munasabah untuk diposkan. Dan satu lagi, I’ll give only the machine, the thread holder and the threads, I’ll keep. Heheheh.. Satu lagi, sebelum anda terkezut, bunyi nya sangatla mengaum.. serius..

11 comments:

  1. tshirt like finishing tu camne?yg mcm twin needle tu ke?mcm tepi2 tudung2 ala2 munawwarah tu ke..

    ala kenapa rasa mcm nak beli niiiihhhh

    ReplyDelete
  2. serius ker FOC? neeza, if FOC nak lah!!!

    ReplyDelete
  3. an,
    aku ada dua romper anak aku nak di t-shirtization. can send or not? ku pos laju segera okess...

    ReplyDelete
  4. mai, yup dedua bole.. t-shirt finishing twin needle (sebab ia memang ada 2 jarum) dan ala-ala tepi tudung (jahit tepi halus) tu pon bole.. rembatla apa lagi.. dia ni bnyk pikir la.. heheheh
    .
    .
    nuroll, mmg FOC- free of charge.. kalo betul u nak bole dtg umah amik.. :D
    .
    .
    dd, nape nak di t-shirtization kan? koyak ker.. bak la sini.. :)

    ReplyDelete
  5. ala baru sambar mesin baru ni kene fikir banyak niiiii ishh ishh ishhh sabo jek laaa dia ni..buku tu toksah ckp ler..


    eh bakmeh email ke apa ke..Ym xder ke?

    ReplyDelete
  6. wahhh..mesin baru, haruslah hasil jaetan nanti lebih vadevasss lagik...:)

    ReplyDelete
  7. mai, buku memang ada peruntukan setiap bulan... kekekek.. kan bole tolak lhdn..
    .
    .
    intan, hubby dah siap pesan, jgn jadi gajah putih tau.. owh..

    ReplyDelete
  8. salam neeza..
    dah lama baca blog u, best. ni baru nak menyampuk. t-shirt like finishing yang dipanggil coverstitch tu ke? best la kalo macam tu. ingat nak jahit coverstitch ni ada mesin khas dia yang harga riban2..

    ReplyDelete
  9. salam pgasp (wife en.ali i guess.. hehehe),

    yup, exactly la tu: t shirt-like-finishing sama ngan cover stitch. jahit 2 jarum tu.. tapi kena tukar feed/tapak baru bole jahit.. btw, harga mesin ni pun riban jugak.. ekekek..

    ReplyDelete
  10. Eh, salah. saya wife en syam, rakan semeja kopi en ali. by the way nanti saya citer pasal mesin2 saya jugak. naik semangat nih ada 'geng jahit2' hehehee

    ReplyDelete
  11. wahh.. agak dah nak beli mesin baru.. hadiah raya nampaknya.. i dont know anything abou tmesin mesin.. tapi waa.. sounds mcm hebat je..

    ReplyDelete