Sunday, September 27, 2009

Post raya cleaning & shopping

Lepas raya baru semangat nak mengemas.. hahah.. sebab tak de alasan penat, letih atau dahaga. Lagipun sebelum raya ari tu tak de masa nak kemas mana sangat sebab sibuk ngan menjahit. So ruang tamu telah berubah bentuk (sebelum adalah seperti ini). Kerusi tu dah patah sebenarnya, so dari menyempitkan ruang baik dibuang. Beli baru? Tak kot sebab cam selesa je luas cenggini.



Then semalam kami jenjalan ke KLCC - setelah setahun lebih tak pergi.. hahahah. I bought book (semestinya berkenaan dengan jahitan) then later went to ToyRus. Tapi tak tau apa nak beli, so just beli magnetic ABC saje untuk Zahra (yang bersandar di dinding itu) : dia tak nak masuk ToyRus sebab sibuk nak naik Barney depan store tu.

Btw, before that we went to kedai Singer- aku beli benda baru yang sangat la tak de kerja nyer sebab hakikatnya dah ada satu kat umah.. Hahah.. Now tengah fikir yang lama tu nak buat apa.. Agak-agak apa yang aku beli? Tak de hadiah untuk peneka yang betul.. wakakak..

Tengahari tadi plak pergi K4, purposely untuk beli jar letak kuih raya. Pathetic giler sebab baru realize tak penah ada bekas tempat letak kuih raya. Last year kalo tak silap letak dalam bekas plastik microwaveable tu. Tak de niat pun nak buat open house tapi sekiranya korang-korang datang sekurang-kurangnya bole la makan kuih raya tunjuk-tunjuk tu dalam bekas yang comel - presentable la kan.. hehehe..

Okla, esok dah kerja. Aku agak excited sebenarnya nak gi kerja ni - ada projek kecik tapi impact yang besar (wish me luck for it).. hehehe.

Nanti-nanti story lagi.. Happy work tomorrow.. :-)

3 comments:

  1. cuba bgtau sket beli apa??mesin jahit tepi ehhh?ke mesin lagi satuuu??

    cpt la bgtauu rasa mcmbuak2 kepochi nka tau.

    eh smlm kitorg gi klcc gak.kejap jek tapinya kul 8-9 haha

    ReplyDelete
  2. sedapnya zahraa berguling .. sama la.. rumah tak kemas lagi lepas balik dari kampung - satu bende yg sungguh laa malas nak buat.. wah.. ni ada project baru la ni eh pergi kedai singer.....

    ReplyDelete
  3. mai, jawapan anda memang tepat sekali.. kita sambar mesin jahit tepi baru.. hahahah.. sungguh suka beno menghabiskan duit.. btw, u pon ada mesin baru kan.. ekekke.. tayangla skit.. ;-)
    .
    .
    zura, orang dah suruh bangun sbb kita nak snap pict dia tak nak.. heheheh.. projek memang banyak (mega-mega).. masa je yang tak banyak.. ekekek

    ReplyDelete