Thursday, October 22, 2009

Delicious hotdog

I am not a big fan of hotdog, prefer makan burger lagi sebab previously keje kat kilang food processing, I knew that hotdog ni ingredient dia mostly kulit ayam+usus ayam, senang cakap dibuat dari lemak la - that's why dia kenyal dan crunchy. However, once in a blue moon tu, makan jugakla hotdog ni, menambah kandungan lemak dalam badan.. hehehe.

Well, dalam banyak-banyak hotdog yang aku penah makan, ini yang paling sedap - lebih sedap dari 1901, A&W dan hotdog Projet yang dah takde lagi dah (Hotdog Projet ni best sebab sendiri buat- so bole letak sos n mustard sesedap rasa.. heheh).




Gerai dia kat Alamanda - aku tak tau la plak apa nama kedai dia sebab tak de signage. Try la korang.. bagi aku sedap la hotdognya - fat, juicy, crunchy dan rotinya pun sangat lembut. (Tapi, malam tadi makan, roti sebenar dah habis, but since I insisted nak makan gak hotdog, the seller substituted it with roti burger). Well, Mat kata burger dia pon best gak. I never try the burger, later la.

Yang tak bestnya, balik rumah, tetiba tertengok AFC with the host eating a fried alligator. Terusla rasa loya, and its end up with half of the hotdog being flushed into the mangkuk tandas. Alahai..

No comments:

Post a Comment