Tuesday, November 10, 2009

Buku merah, langsir runtuh

Kami cuti hari ni. Aku cuti sebab (pertama kalinya setelah kandungan ke-4)nak buka buku merah (maternity progress book) di Klinik Kesihatan, manakala Mat cuti sebab dia malas kerja (huh?). Well, kalo dah cuti tu bangun nyer pon idakla awal sangat so I off to the KK at 10am. Alhamdullillah, semua adalah baik-baik belaka: no HIV, Urine ok, gigi OK dan Alhamdullillah, baby juga OK dengan heartbeat telah pun kelihatan, and obviously NO KEMBAR.. hahahah.

The sonogram:


Segala prosedur di KK habis dalam masa 2 jam. And YES aku sangat berpuas hati dengan tahap menunggu sebab bagi aku sangat la bearable nyer (dah la FOC). Previously, buat check up di APSH dan di AnNur sangatla menyesak jiwa sebab dah la kena bayar mahal (luckily we dont have to pay a single cent sbb ada panel), tunggu plak sampai berjanggut - kalo Dr kena buat op, lagi la mau tumbuh taring menunggu.

And since KK adalah sekangkang kera dengan rumah, I just went there walking. Sampai rumah (at noon) rasa nak luruh jantung. Railing langsir RUNTUH!


Need no introduction: tau kan sapa punya kerja. Haiiiii la...

2 comments:

  1. Eh? I went for checkup too. Did we bump? I pun tak pasti hehehe...

    But yesterday was amazing okay. I finished within 1.5 hour. Kalau tak, minimum pun 2.5 hours! So consider yourself lucky la. But at least FREE :).

    Heartbeat dah ada :).

    ReplyDelete
  2. Farrah, too many mak buyung.. so I tak perasan plak U.. heheheh.. Yes, prosedur cepat dan FOC. Tu mmg best :-).. ngeee...

    ReplyDelete