Thursday, December 3, 2009

Nak pergi jalan mana?

Menariknya bulan Disember adalah bekerja 4 hari je setiap minggu. From next week onward (sampai new year) hari Jumaat adalah cuti.

My sis dropby malam tadi. Mentang-mentang dia dah habis intern so sekarang dia berjoli katak. Sembang-sembang dan bercerita-cerita, dia tetiba cakap, Mama pesan jangan balik Ipoh this month. At first ingatkan adakah itu reverse psychology atau Mama sudah berkecik hati dengan aku (?). Then Sya cakap rumah sedang buat renovation so its kinda upside down dan Mama tak nak nanti balik bawa Zahra, Zahra akan menongkang-pecahkan lagi keadaan rumah yang sedia tongkang pecah. Sambung Sya, Mama pesan balik next year jer.

OK, now, every weekends adalah seperti cuti panjang dan duduk rumah adalah sangat kesian pada Zahra. Dan sebab weol ada undangan kawin di Kuala Kangsar this week, most probably we'll off to KK. Next week bole plan pegi Pusat Sains Negara sebab umi nak tengok DaVinci punya pameran, the other next week balik Tganu sebab tiket flight dah tempah berkurun hari tu, minggu xmas mungkin bole jalan gi Melaka (sementelah lagi gaji dah masuk) and new year celebrate di Ipoh. Tapi andaikata semua ni tak jadi, duduk rumah layan bantal pon best jugak.. heheheh..

No comments:

Post a Comment