Tuesday, January 5, 2010

My Significant Other

Being tagged by Syigim :-)

Since antara syarat kena letak gamba kekasih hati: so this is me and my beloved hubby, Mat. Hehehe..


1. First time you met him - when and where?
Dekat restoran kat rumah kedai kat area Unisel, Shah Alam. Tak ingat apa nama restoran. Dia baru balik kerja (wearing his corporate shirt). Nope, I don't talk to him directly, but remembered he did ask his friend (which happen to be my post-grad buddy), 'sapa tu?'. Lailah cakap, 'budak mikrob'. He replied, 'diploma ke?', Lailah answered, 'sama la macam kitaorang'. And thats it. But few months later jumpa lagi - kat majlis kawen Eva, and I remembered he said, 'Tahu ke sapa yang kawen ni?', and I answered, 'No' - sebab aku memang tak kenal pon sapa yang kawen tu (aku ikut sebab my post-grad buddies yang ajak join gi kawen tu). Then he said, 'Kalo tak kenal mana bole sesaje gi kawen orang.' Nasib la my buddies backing cakap, 'Eva ada jemput dia sekali la'.

2. Love at first sight?
Nope, never. Kerek nak mapus. Macam bagus. Belagak. Poyo! (hehehehe...)

3. Who is he when the first time you met him?
A friend of my post-grad buddies who is a pathetic loner (?). Hehehe.. yelah, dia suka datang lab sebab nak lepak ngan kawan-kawan degree dia.

4. How long does it take for him to ask you out for a date?
Well, it's not really a date. He went to the lab on one fine Saturday evening. Konon nak bagi surprise kot kat kawan-kawan dia, later to realize semua kawan-kawan dia cuti kecuali penternak bakteria sorang ni. So, sebab ada aku je kat lab dan aku pon actually dah wrap waktu tu, so, kita orang gi minum after aku habis buat keje. Date yang betul-betul dating aku tak ingat la bila.. hahah.

5. First place dating?
Restoran mamak kot. No, its not a date. Tapi aku sangat ingat yang dia tanya, 'Ko nak minum apa?', aku replied, 'Nak limau panas la..'.. and he said, 'Gi la order sendiri, aku bukannya keje kat kedai ni'. Me: FINE.

6. How did he proposed?
OMG, aku tak ingat la. Tapi lama la, mungkin selepas 7-8 bulan berkawan dan keluar tengok wayang, makan or whatsoever. Tru sms kalo tak silap: I dont keep the sms, hilang ditelan teknologi.. ekekek

7. Special date with him?
2 Jun 2006 : hari akad nikah :-)

8. Changes that he asked you to do?
Tudung kasik labuh ke bawah, no baju ketat (no more baby-t), ketawa jangan mengilai.. Erm, banyak jugak la: by time to time

9. What is it about him that you love so much?
the kerekness- in fact sampai sekarang masih lagi kerek sebegitu. huhuh..

10. What is about him that you wish he would change?
nothing, nnt kalo dah berubah dah jadi orang lain la pulak..

11. You lose your mind and crack your head when he?
become silent sbb too much thinking(?). Penat la nak figure out apa hal plak yang aku buat dia tak nak cakap ni.. later to realize dia pening sebab keje, atau mende-mende lain..

12. You will smile through your eyes for the whole day when he?
puji secara tiba-tiba. Hehehe.. like we're talking about something, and in the middle of the conversation tu dia tetiba cakap, 'awak ni cantikla'.. Me was like, '(?)'.. tapi hati berbunga-bunga.

13. Complete below sentence : "My love towards him is as big as...?
virus.. kecil tapi significant.. heheh (cinta yang besar adalah untuk Allah swt la bang. So that, bila abang dah tak sayang saya, saya masih ada Allah swt to depend on).

OK, time to tag people. I'll tag:
1. Lynn Nasir
2. Zerol-ewan
3. Aisyah Megahaz
4. Yumyum Dailyclickclick
5. Ira Dirayna

Yang lain-lain nak buat pon bole jugak :-)

Giftaway ends today by midnite. Cepat kalo nak enter :)

7 comments:

  1. Alamak... kena tag. Nanti free buat ok :D

    ReplyDelete
  2. haha.. temptingnya nak buat jugak tag ini..
    tag yg sblm ni pon x buat lagi.. ayyooo..

    ReplyDelete
  3. "ketawa jgn mengilai" tu mmg lawak :P

    ReplyDelete
  4. I think you two are a sweet couple :)

    ReplyDelete