Friday, January 8, 2010

The princess dress

I made this dress for LilHamra's akikah. Kelam kabut menjahitnya malam tadi.



Hope her mom she likes it :-)

Btw, do visit Hana (LilHamra's mama) babies apparel blogshop here.

5 comments:

  1. vahh-vahhh-vahhhh..syabbas beteyy!! hehe..sweet je, tak sexy ke utk akikah? hohoh..

    ReplyDelete
  2. lawa..suka cara neeza wat ropol skirt tu. biasa kita wat sembunyikan kat dalam..tapi ni ye nyer ropol tonjolkan kat luar..lebih menarik gtu nampak..ok leh cuba gak ni..gud idea :)

    ReplyDelete
  3. love the details on the dress.. good job.. susah tak nak jahit satin??

    ReplyDelete
  4. So So in love with the dress! Never own a princess dress and the fisrt dres is totally gojes.hehe.. Tqvm aunt neeza..

    ReplyDelete
  5. lynn, luckily tak sexy utk akikah.. sesuai sbb hari pon agak panas.. heheh
    .
    .
    niah, mula nak buat cam biasa- sorok ruffles kat dalam.. then rasa lawa plak kalo ruffles tu kat luar, so jahit luar jelah..
    .
    .
    sue, sbb baju kecik je, tak la susah sgt but kalo baju dewasa mungkin berpeluh jugak..
    .
    .
    hana, glad u like it.. i was like: ntah nyer, Hamra pakai baju yg kakSu pinjam kan kot.. ekeke

    ReplyDelete