Tuesday, January 26, 2010

Weekdays gateway

Kami baru balik: baru jer sampai rumah jam 3 petang tadi. We went to Kuantan, Mat having a meeting and aku sesaje seronok tagged along: sebab tak penah lagi pergi menginap di Kuantan (selalu pass by jer).

On Sunday, Zahra and me naik plane to KT to meet Walid (yang memang ada kat sana).


We reach KT at 9am, and headed to Kuantan later on that afternoon, and we stayed at MS Garden Kuantan.


Malam pulak, 2 hari berturut-turut kami makan seafood di Tanjung Lumpur. I know if you're Kuantanese, mesti rasa macam 'eee.. tak best nya makan kat Tanjung Lumpur', but for us yang sekali sekali makan seafood fresh memang rasa best jugak la Tanjung Lumpur ni. Not bad la.. Dah dua malam datang makan tempat yang sama mesti la something-kan. :-)

Ini apa yang kami makan:
Day 1:





Day 2:



:-)

Hotel dia menarik. Pool pon ok, but Zahra prefer mandi di bathtub rather than berpanas di pool. So, tak de la gambar di kolam renang sebab memang tak berendam pon.

Overall, Kuantan OK la. Tak ke mana pon. Setakat duduk di bilik dan dinner di Tanjung Lumpur. Ada rezeki, kot sesapa kawen, Kuantan, we shall meet you, again.

Sekali sekala berjalan memang seronok, accept that dalam mesin basuh kat bawah tu, tengah berputar-putar kain kotor yang perlu diuruskan.

1 comment:

  1. ouhh.. ikan steam itu sungguh mengecurkan air liurku.. huhuhu..

    ReplyDelete