Wednesday, February 3, 2010

Jom Jahit - Sleeveless dress: In action

This is the dress that I sew for this project.

Zahra likes every cloths that I sewed for her, but against the idea of snapping pictures. I was lucky enough to see her in the dress when picked her at her taska yesterday. The first thing she did when I arrived at the taska was showing her baju, and the caretaker even said to me, 'Zahra cakap akak jahit baju ni'.

Later we went to the near kedai and I bought her ice-cream, and while eating the ice-cream, she seems ready to give her very best pose. This is it:





OK peeps, have a nice day ahead :-)

6 comments:

  1. wahhh yg pic berbaring tu yg paling tak tahan.. tu la, model2 kita ni semua demand tinggi, nak kena mood baik aje.. thanks neeza joint jom jahit. :)

    ReplyDelete
  2. cantiklah.. baju + model.. terasa macam nak buat pulak yg guna bias tape..

    ReplyDelete
  3. yg berbaring atas tembok tu yg paling mahal tu.. hahahah cute.. cute model, pretty dress and camera on the ready..kena bribe ice-cream br nak pose ek..

    ReplyDelete
  4. hehe..zahra dah termakan umpan..kalu x mesti xcomey pun baju tu..muahaha...(berbunyi kejam sebab xdapat eskem tu.uwaa..)
    Hehe.. comey je..

    ReplyDelete
  5. salam kak neeza,

    sungguh masam rupa zahra dlm pic ni..hahaha! mesti dia main all-out kat taska..berpeluh2..hui..rupa anak yg sihat :)

    ReplyDelete
  6. tini, betul.. anak-anak kita ni kalo bergambo nak kena upah dulu.. kalo tak pandang kamera pon tak nak.. thanks jugak anjurkan jom jahit.. nnt nk join yg sesi baru ni punya plak..
    .
    .
    maya, try la buat guna bias tape pulak.. senang jer.. heheh.. (tapi bab buat bias tape tu sy tak tahan berpanas depan seterika.. huhuhu)
    .
    .
    sue, kalo tak d ice-cream tu, tak de nyer dia nak bergambo.. heheh
    .
    .
    hana, comel memang comel.. tapi kalo nagis trus.. huhuhuh..
    .
    .
    lynn, memang sangat masam! ekekke

    ReplyDelete