Wednesday, June 16, 2010

My current activity

Milk pumping. Sigh…

Not because I have to stock up for the preparation of going back to work (which I donno when, thinking on taking extra-stretch-looong maternity break.. hahaha), BUT mainly because the b00bs engorge every 6 hourly which I am avoiding any galactogogue at the moment to diminutive the milk production.

1 week prove:


And oh, I think my confinement period is over. Gonna start working in the studio pretty soon. Heheheheh.. (boring la, duduk-duduk saja ni..)




6 comments:

  1. Kalau orang tua-tua mesti marah menjahit dalam pantang. Aishah kena tegur dengan makcik jiran rumah mak sebab jahit baju husband terkoyak. Tapi buat tak reti sajalah..hehehehe

    ReplyDelete
  2. salam kak,

    cepatnya abes pantang? hehe! kebosanan ye..paham..paham..^^

    bagusnya dah ada stock :)

    ReplyDelete
  3. bagusnya..byk stok...berpantang elok2....

    ReplyDelete
  4. wah..byknya stok neeza..
    saya nya stok x sebyk ni..
    neeza mkn apa bg susu byk ye?
    saya pun dah abis pntg mcm neeza gak dan cbuk je kakitgn nk menjahit..hahahaha

    ReplyDelete
  5. aisyah, heheh.. ikut kan pantang, mmg bnyk yg x bole: membaca, berjalan, house-chores like jemur kain n such.. tapi kalo x buat, sapa lak yg nk tolong buatkan tu..
    .
    .
    lynn, yup bosan, tv pon dh abih lyn..
    .
    .
    syu, thanks
    .
    .
    zu, tak tau nk ckp mkn apa sbb akak mmg b overly produce milk. hamza dok bergayut sepnjg mlm pon, subuh tu kena gk pam sbb b engorge.. ada newborn jugak eh? congrats :)

    ReplyDelete
  6. zaaaa..tunggu la sebulan baru menjahit...pesan org2 tua tu ada betulnye...kalau nk buat keje2 rumah pun make sure dh berurut & sapu minyak then bengkung elok...biar perut tu tegap then baru lah nk buat keje ke..mmg lah bosan tp cubalah berehat byk2 ye..sian za kena buat keje sorg2 kita berpantang kt kg semua mak yg siapkan

    ReplyDelete