Tuesday, August 10, 2010

Sewing class, anyone?

I went to nearby shop this morning and realized there is a sewing shop and they even conducted sewing class for those interested to learn, here in Putrajaya, Precinct 9 (Flat hijau mampu-milik).

I took a peek on the shop, and noticed that they have more than 3 Brother industrial sewing machines. The class really does looks like a proper classroom. Too bad I didn't bring my phone so no picture to prove the scene.

Btw, this is the advertisement regarding the class:
p/s: I don't get paid to make this advert.

---------
Anda berminat Belajar Menjahit?
Kelas belajar menjahit akan dibuka mulai bulan Oktober 2010.
Kelas akan dibuat pada waktu malam / hujung minggu.

Pakej 1: RM110
Asas kemahiran pola, mengukur, memotong, menjahit dan penggunaan mesin jahit lurus biasa dan high speed dan mesin jahit tepi

Pakej 2 : RM140
Jahitan Baju Kurung Biasa

Pakej 3 : RM160
Jahitan Baju Kurung Moden

Pakej 4 : RM 180
Jahitan Baju Kebaya

Tempat adalah terhad (5 orang/pakej).
Berminat sila hubungi Kedai Jahit dan Sulam Nur Solehah (012-969 1 669).


----------------

So, what are you waiting for? I might be joining the Pakej 4. Hope to see you guys learning with me in one class :)

****

And I would like to take this oppurtunity to wish all my readers:
Happy Ramadhan 2011





8 comments:

  1. alamak best ni..nak join jugak lah niza! pakej jugak kot hehe...jom? :)

    ReplyDelete
  2. salam,

    selamat menyambut ramadhan mubarak kak. mohon maaf jika ada kekasaran selama memberi komen..

    ini nur solehah yg ada blog jarum emas tu ke..hmm...

    ReplyDelete
  3. bestnya... teringin nak join tapi cam jauh je...

    ReplyDelete
  4. barang2 jahitan ade tak..malas nk gi bangi...dekat skt kalo kt precint 9 jer..

    ReplyDelete
  5. salam neeza,
    ada fabric giveaway at my blog, singgah ye
    http://littlemamadiary.com/fabric-giveaway-mama/

    ReplyDelete
  6. Zura, jomla.. memang nak ajak u pon :)
    .
    .
    lynn, salam ramadhan. tak pasti la plak nur solehah jarum emas atau bukan.
    .
    .
    DD, u carila kat tempat yg dekat sikit dengan ur place. kang terberanak plak travel jauh2 nk ke kelas jahitan ni ;)
    .
    .
    hafizah, adalah jual barang jahitan kat persint 9 tu. kedai yang money changer sebelah kedai 7-11. basic notion like elastic, benang, bias tape, gunting, buttons, zip dia ada jual tau. mahal skit tapi. but kalo emergency ok ajer..
    .
    .
    kak ros, insyaAllah ada masa saya join. nak buat entry yang malas skit tu.. hehehhe

    ReplyDelete
  7. salam kenal neeza..

    saya pinjam gambar ramadhan awak ye.

    terima kasih

    ReplyDelete