Saturday, March 12, 2011

Pick of the week #5





Reversible Loop-handle purse

Inspired by Martha Steward and Sewing with Singer. It's so easy I bet everybody with basic sewing skill can make one.

Watch this video if you wanna know how to sew it.

The best thing about this show is those who watching live in the studio get to bring home the sewing machine. Amazing isn't, it? (bila la kat Malaysia nak ada benda macam ni? erm..)

6 comments:

  1. wah..simple but elegant la beg nie..nurul nak try gak la..senang kan xpayah buka zip..stylo pula tu..

    Jelesnye dpt mesin jahit free..Martha pun mcm oprah, oprah siap bagi kete sorg satu..fuhh lagi dasat :D :D

    ReplyDelete
  2. Baru buat this few days ago...ikut yg martha punya ni jugak. As a trial I just print the pattern sebesar kertas saiz A4 je so the bag jadik very small...he...he..tapi muatlah nak isi handphone, keys. Next , will try saiz yg besar sikit.

    ReplyDelete
  3. owh nurul tgk cantik dah tue..rasa klo besar lagi lenguh tangan nak buat..

    ish ish nak try gak tapi bile le nie..after test dan siap order customer yg x sentuh2 lagi, sure nurul nak jahit gak :D:D

    ReplyDelete
  4. Nurul, memang mudah. Simple tapi cantik dan praktikal. :)
    .
    .
    Maisya, pattern yg dia kasik tu memang kecik. Neeza alter skit sebab rasa cinonet sangat. Yang ni better sbb bole masuk my purse yang panjang gabak tu, fon and house/car keys. Sempoi la benda ni :D

    ReplyDelete
  5. nampak simple kan... dari dulu teringin nak try tp tak jugak try2 lg.... rasa bersemangat plak kikiki

    ReplyDelete
  6. Mila, bukan je nmpk simple, mmg simple on.. cuba la :)

    ReplyDelete