Tuesday, July 19, 2011

17Julai2005 - 19Julai2011

6 tahun. Satu rekod bagi diri sendiri, sebabnya after grad 2002 I've been job hopping from here to another (I've been working at 5ive different company before settling with kkm)- honestly not because of the salary but more on searching the one that suit with me which I can said the best work place is at the poultry farm, as I 'owned' the lab - aku la yang buat sampling, prepare medium, doing testing and finally cleaning all the apparatus. Even kerja dari kuli sampai ke boss adalah aku but I like as kerja memang kerja tak de masa nak duduk termenung main internet and the environment pun best.

Maka today is the last day. Last week perasaan agak berkecamuk.. 'betul ke? betul ke?' But as this week settling all the urusan, naik turun tangga, berulang dari Presint3 ke E7, I was very sure with the fact that I am ditching the company. Tapi still sedih, and of course I broke into tears.

Thanks to all of you: Liza, Ira, Suzie, SCLover, SewLove, Lynn, Marie, Fiza, Kak Arin, Mai, Joanna, Zura, Izan, Nannoor, Emma, Kak Wawa, MamaZara, Alviana, dan Kak Mila.. atas ucapan penguat semangat di entry yang lepas.

And I know, some would say (most of the 'real life' person): "sayang nye la..." .. Erm, bukan menolak rezeki, but I trust and believe that there is something beneficial that I can contribute as a person, insyaAllah.

And I also sure that life gonna be a lil bit tough. Wish me all the Best, guys..


Me and my love..

6 comments:

  1. neeza,saya pun sebenarnya pernah juga terfikir nak resign dan jadi WAHM, tapi nampaknya belum ada kekuatan dan keyakinan lagi utk buat mcm tu...tahniah neeza!kagum dgn semangat yang awk ada...:)

    ReplyDelete
  2. mat mana? love tak?
    all the best! mari sama2 meramaikan handmade biz :D

    ReplyDelete
  3. gudluck all the best kak..xpe rezeki dari allah kak...semoga dipermudahkan urusan akak..aminnn

    ReplyDelete
  4. all the best neeza...insyallah rezeki Allah yg bg...smoga Allah berkati apa yg neeza hajati...

    ReplyDelete
  5. All the best neeza...kat rumah pun lagi banyak kerja....

    ReplyDelete
  6. hi neeza... slmt berkenalan disini...ingatkan dpt berkenalan di opis rupanya tak... kita baca cerita awk dlm paper metro...so ingat ada opis mate yg pandai buat baby carrier boleh la order tp nmpknya kena order online ler...hehehe...btw...saya emmy...gambar anak neeza berlatarbelakangkan palace of justice tu depan cubicle saya...sy skrg maternity leave...so kalu nak order nampaknya order online je la kan...anyway...awak masih tinggal dlm area putrajaya kan...mmg sayang timggalkan gomen...tp this is ur passion so go for it...ada special price tak utk bekas opismate? hehehe....

    ReplyDelete