Wednesday, August 17, 2011

Wishlist..

Wah.. lama blog terbiar tanpa update. Kinda busy making carriers, sikit je lagi tinggal (for August orders) after that I can start sewing our own baju raya. So guys how your puasa? Hopefully ok as mine. Alhamdulillah, I can said that this Ramadhan is quite a relax Ramadhan for me (compared to last year) as I still have time to go to Surau for Tarawikh, reading the Quran and manage to keep up with orders. Last year was, erm, I dont know how to say.. teruk sangat!!! Dengan tak tarawikh jemaah langsung (Hamza was a baby however) and one of my customer didn't get her baju kurung raya as I forgot to sew hers. Luckily she's ok with that.. <-- terukkan!!!



Ok, not much with update actually. It just that I was searching about something that I wrote in my previous personal blog (which by now closed already (due to too lazy to write)), and bumped into this post that I wrote in 2009. Very funny as sometimes what we wrote can actually become reality:





Wednesday, May 27, 2009

Wishlist

Awal tahun hari tu dah buat dah satu, but since masuk pertengahan tahun biasanya orang buat mid-year review, so I'd like to make a new wishlist.. heheh..



Pertama: Saya mahu new mesin jahit - yang lebih canggih, yang bole jahit butang dan buat embroidery. Simple embroidery pun dah memadai, tak perlu macam Jenome atau Singer Futura (yang mahai nak mampuih). Saya opt for Brother.



Kedua: Dah ada mesin jahit, saya nak buku menjahit baju, yang lengkap dengan patern. Saya bole jahit baju kurung secara amatur, jadi dengan ilmu jahitan yang yelek, saya perlukan buku untuk guide saya menjahit dress dan pakaian wanita yang lain.





Ketiga: Untuk memudahkan saya menjahit, saya nak dress form. Saya dah call some of d kedai yang dekat off Jalan Kenanga, area Pudu, harga diorang quote kat saya RM300 (ada kedai yang saya call bagi harga RM500.. kawe bole pengsan..).



Keempat: Apabila semua wishlist di atas telah lengkap, dengan rela hati saya nak meresignkan diri sendiri daripada menjadi seorang mikrobiologist dan menjadi tukang jahit sepenuh masa.. hahahahaha *evil laugh*...



Abang, amacam.. bole tak? *kelip-kelipkan mata*









Quote semula:

Apabila semua wishlist di atas telah lengkap, dengan rela hati saya nak meresignkan diri sendiri daripada menjadi seorang mikrobiologist dan menjadi tukang jahit sepenuh masa.. hahahahaha *evil laugh*...

Hahah.. funny isn't it?



Salam Nuzul Quran to all :)



5 comments:

  1. you turn your dreams into a REALITY and that is AWESOME!
    :)

    have a bless Ramadhan and Selamat Menyambut Hari Raya ..tak lama dah kan

    ReplyDelete
  2. tu laa kan..apa yg kita ckp tu Doa kan..something yg di idamkan become reality..syok nyaaa laa..

    ReplyDelete
  3. Ya, its actually (as for me la..) biasa apa yg saya cakap tu sy nk and secretly will work towards it.. but yela, waktu time keje gomen dulu takla rasa nak resign sbb dh secure abis dh keje tu, and well, we planned, Allah swt also planned and His plan the Best, insyaAllah..

    :)

    ReplyDelete
  4. suka la evil laugh tu..All the best to u

    ReplyDelete
  5. Bila la evil laugh i nak jadi kenyataan pula ni..

    ReplyDelete