Sunday, September 11, 2011

Simple Punjabi tops

A simple punjabi top I made in purpose to go for Raya open house this evening. Actually nak buat long sleeves but kain x cukup ada 1half meter je.

Fabric: Remnants cotton crepe from Kamdar, Rm2 per meter.


www.Neezaneedles.com
www.Neezaneedles.biz
www.fb.com/NeezaneedleS

5 comments:

  1. akak pon suka ngan remnant fabric from kamdar, kain cantik2 at RM2 jer per meter. akak ada koleksi bermeter2 cotton remnant ni hehehe.. plan nak buat baju tido izzah sebab banyak yg corak checkers, maybe remnant kain untuk buat baju kemeja kut

    ReplyDelete
  2. besar besar ke remnant kat kamdar ? muat ke untuk buat baju? biasa letak kat mana ek? atau kita request dgn sell person kat sana? planning nk buat baju tidur budak budak.... (pssst... byk nyer soalan saya)...;)

    ReplyDelete
  3. biasanya satu2 corak tuh dalam 1m to 1.5 meter jer Niza. akak selalu g Kamdar jln Tar yg besar tuh, selalunya kat mezzanine floor diorg. dulu2 ada kain tebal2 bolh buat selimut/cadar diorg cut 5 meter each jual at Rm10.. now dah jarang g, kalau bernasib baik dapatlah cotton yg cantik2 n tebal2 tuh

    ReplyDelete
  4. Kalo kat Kamdar Kajang tu belah tepi sikit. Bole tanya ngan salesperson. Depends some kain kadang yang penah sy beli sampai 5 meter, kain plain kaler hitam.. Ingat nak buat jubah still peram kan dulu.. Pas tu kalo kat kamdar Kuala Tganu ada section kain rosak. Yang tu rm1 je semeter, hari tu saya beli kain cotton gambar bear 10meter - rm10 jer.. ingat nak jahit cadar single sheet, masih peram lagi tu.. heheee..
    Betul kata Kak Mila, kena tgk naseb jugak..

    ReplyDelete
  5. weekend ni nk g kamdar kajang lah... dekat sikit. masa keje jkr dulu selalu ke kamdar jln tar tapi tak pernah tahu lah pulak... actually teringin nak beli kain kotak kotak utk buat pyjama bebudak... yelah kan... anak saya ramai, lebih jimat jahit sendirik...(ayat peniup semangat ni)

    ReplyDelete