Monday, November 14, 2011

Call to pray

Alhamdullillah. The most valuable thing that I treasure for no longer working 8-5 if the opportunity to solat jemaah at the surau during Zhur and Asr. This is also our breaktime- kids need to be outside the house while I need a me-time from the load in the studio.

Alhamdullillah. Am very glad the surau is just a walk away. :)

4 comments:

  1. wahhh bestnya... amzar xkacau ke time solat tu?

    ReplyDelete
  2. i miss so much jemaah at musolla@masjid,but my keadaan x mengizinkan.i envy u :)

    ReplyDelete
  3. u r soo lucky Niza for having such a great time. dan juga diringankan kaki oleh Allah untuk melangkah kesana, ramai jer yg jadi FTHW tp takde masa nak solat jemaah ke masjid kan... teringat satu tempat kerja dulu2.. selalu ada solat jemaah disurau.. mmg seronok sangat.

    ReplyDelete
  4. Niza, hamza dah biasa so memang dia tak kacau..
    .
    .
    Salwa, kak Mila,

    Alhamdullillah. Its need high determination jugak. I actually inspired after reading this one story from Majalah Solusi - "Tentang si pembuat rumah. Bila dia tengah buat rumah, tetiba Azan Zuhur, and its actually the last piece of brick. And he stopped working pergi amik wudhu'. Pembantu tanya, kenapa tak habiskan. And he said, mana satu yang lebih patut diutamakan.. panggilan Allah atau kerja yang belum tentu menjamin syurga di akhirat kelak.."

    And surau is just around the corner. Rasa tak sedap sangat kalo just ignore the Azan (yang kuat bunyinya) buat kerja yang belum tentu menjamin tempat di syurga.. Wallahu'alam.. :)

    ReplyDelete