Sunday, March 11, 2012

Seeking ilm for soul

InsyaAllah I'll be going to both above event.



For Muslimah, to get together, mingle and changing point of view. Thanks to dear Hubby who's eventually the one suggested that I should be going to those kind of event.



I think being a housewife doesn't mean that I should stay away from the society and concentrate only to my kids and home. As a woman, as a mother, as a humanbeing we need to interact with people. And going to majlis2 ilmu for me is the best way to spend my time- feeding the soul and the body too. Bukanla nak 'macam bagus' but I always feel that masa ni tak cukup. My masa is not enough for me to do all. Sayang sangat masa itu jika dibiar sekadar berborak angin di kedai makan, 2jam duduk mengadap wayang, atau membaca buku Twilight berulangkali. Dan sekarang pun mmg bnyk anasir2 yg cuba mencuri masa dari kita- telefon bimbit pintar dengan apps social network (satu), tu belum lagi Sismee (tak tahu ejaan) borak dgn robot ke hapa entah, then macam2 lagi la (I hooked with photo apps, suka plak la nk edit2 gambo- I waste my time ther, huhuhu). Kalau bercakap soal masa ni memang la- bole penuh satu buku tulis sekolah rendah tu, tulis perkara tak berfaedah yang kita buat, dalam seminggu. Bayangkanlah masa yg ada itu kita peruntukkan 1juzuk Quran satu hari. By a month, bole khatam satu Quran, and by a year, 12kali khatam. MasyaAllah.



I still have flaw. This is a journey. To find Him, to seek for His love and to Love Him more than anything in this whole wide world. InsyaAllah, kita buat sikit-sikit: mengetuk keluar karat di hati.

1 comment:

  1. salam..kat mana nak beli tiket tuk conference Being Me tu ye?

    ReplyDelete