Monday, December 10, 2012

Short gateaway

@ Port Dickson.

Hubby having meeting, so we tag along.
Kelihatan seperti suatu percutian keluarga, but it is more to percutian kami 3 beranak (me and the kids), sebab Mat is so busy with his activities. Anyway, we had load of fun.

We went to Muzium Tentera Darat.
Best betul muzium ni! Dia buat style torowong masa: perkembangan agensi ketenteraan di tanah melayu, bermula dari era kesultanan melayu Melaka - penaklukan portugis dan belanda - penjajahan british - komunis - kemerdekaan - sehingga la yang terkini. Menarik sgt!

Hari adalah panas terik, but the kids seem to love it: they enjoyed and excited, tak de la merungut panas atau nk balik bilik.











Balik bilik mandi kolam dan laut. For the record, this is the first time, the kids mandi laut. We went to Awana Kijal like a lot last year, but sekali pun tak bawa diorg mandi laut atau main pantai, sebab saya tak suka laut.






Thats all for our short gateway.  :)





3 comments:

  1. kak arin kerap ke PD . tapi memang tak pernah ke Muzium Tentera. nampak menarik . my girls and boys ( ngn apak nya ) sure suka. Neeza tak ke Ostrich Farm?

    ReplyDelete
  2. Kak Arin, kitaorg tak pegi plak ostrich farm sbb tak tahu jalan. Its me and the kids yg jln2 while mat's meeting. Muzium tentera ni kan dekat tepi tu ja, so dh perasan dari awal tu yg dok pergi tu.. best la kak, Harith mesti suka!! :)

    ReplyDelete
  3. Wah, nampak fun main pasir :)

    Oh Ostrich Farm best gak. kids boleh main dgn rabbit

    ReplyDelete