Wednesday, September 25, 2013

Bila mak sakit..



I was down with fever and flu for about 4days.
Lepas kelas Ibrah Surah Yusuf kepala memang dah start tingtong, and tekak pun rasa tak sedap, and later that night, I had muntah angin (yang agak teruk) dan terus rasa nak duduk dalam selimut sahaja.

Alhamdullillah, Isnin, walapon sakit, masih mampu bangun pagi dan hantar Zahra ke sekolah. Alhamdullillah, towards the end of year, Zahra pun dah banyak sangat senangnya nk ke sekolah. Pagi mandikan dia, and lepas lap badan tu, dia akan pakai sendiri baju sekolah. Sebelum tu, biasanya aku yang akan bantu dia pakai baju. Dan ada hari protes dia, dia tak nak pakai baju selagi mak tak pakaikan.. huhuu.. But Alhamdullillah, for this month (walid dia tak de outstation ni) baju memang aku letak atas katil, I went down to feed Abu, masak air and prepare brerakfast, and she comedown lengkap dah berpakaian dengan tudung semua. Alhamdullillah..

Part yg penat skit is to angkat Hamza masuk dalam kereta. Dia kan tido, kesian pulak nk dikejutkan, gagah la dengan perut besar ni dukung Hamza. Masuk dalam kereta mengah sekejap. Hahaa..

Balik dari hantar Zahra, aku siapkan makanan serba sedikit, bukak tv, bukak komputer and I went for sleep until jam12. Hamza self entertain. Mak tak larat, sungguh-sungguh!!! Jam12 bangun, both of us had our morning bath, solat and then keluar balik nk ambil Zahra jam2.

Tapau lunch, sampai rumah makan, and I continue to sleep until 5pm. 

Malam: makan roti bakar, and after ishak I continue sleeping. Kids will then sleep at 10pm. Ni masing2 self entertain. 

Isnin-Selasa-Rabu. 3 hari jadual seperti di atas.

Alhamdullillah, hari ni after ambil Zahra, cuci kain, jemur (cuaca panas cantik sangat) petang i cooked bubur and donuts, and malam dh kembali ke bilik jahit. Alhamdullillah. I guess I've gain back my energy and dah kembali seperti sediakala, insyaAllah.

3 hari, dan kesian sangat the kids. Lucky they understand my condition.
I love you both so much!

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

No comments:

Post a Comment