Wednesday, October 9, 2013

Persediaan berpantang

‎Alhamdulillah. Kali ni suasana nya berbeza skit. Two previous pregnancy I was working fulltime so ada duit gaji yang bole disimpan untuk membeli belah barang keperluan bersalin ni. Kali ni Wahm and Alhamdulillah ‎masih mampu untuk membeli apa yang patut. Thank Allah atas kekuatan fizikal berjaya menyiapkan few carriers and thanks to those who supported me by buying the carriers. 

Barang yg penting bg aku:
Set bersalin - kali ni beli Nona Roguy jugak
Losyen pemanas badan - beli duniaHerbs mcm prev
Pati ikan haruan - 35 botol utk 35 hari
Bengkung sarung OPPO dan bengkung ikat - mak concern skit bab perut ni. Kalo tak diikat Kemas rasa cm nk terbarai jer. 
Minyak telon baby Amway - sedap bau dan so far I found my kids rasi dengan Minyak ni. 
Serbuk gula Madu Halia - I took this with my black coffee every morning. Yup, mak minum kopi dlm pantang - panas badan dan bagi tenaga. Amalan sejak Zahra lagi.

Tujela. Tak bnyk pun. But itu je dh beratus jugak. So kalo tak de allocation tak dapek la nk beli. Dan allocate money jugak utk mak bidan urut.  Sian nk susah kan Mat. Dia nnt nk beli diapers and other. 

Ok. That's all about my pantang prep.
Right now I still have 6 pending job. My edd would be earlier Nov, insyaAllah, LahawlawalaQuwataillabillah sempat rasanya nk habiskan yg 6 tu. 

:)


No comments:

Post a Comment