Monday, November 4, 2013

< 9days to edd

Ok. Lama tak menulis, sbb too busy siapkan orders dan readymade carriers, dan Alhamdullillah, all job well done so tis week and so on hanya lepak-lepak menunggu tanda.. huhuu..

So tis pregnancy, cant believed I do tis again.. sbb suffer nya sama jugak dengan pregnancy sebelum dan sebelum. I love babies but the 9 month processes adalah sangat menyesak jiwa. Seriously, I hate being pregnant!

Let me put in words, apa yg aku alami semasa mengandung supaya the next time (huhuu..) I will get myself prepared mentally and physically.

Muntah, muntah dan muntah - week 8-20 : #2, #3
Penat dan malas - week 8-20 : #2, #3
Bengkak kaki macam gajah - week 30 - bersalin : #1, #2
Gatal satu badan!!!! - week 34 - bersalin : #1, #2, #3
Duri dalam buntut - week 34 - bersalin : #1, #2, #3
Pedih ulu hati - week 30 - bersalin : #1, #3
Jalan macam penguin - week 35 - bersalin : #1, #2, #3
Tak boleh tido malam - week 36 - .... : #3

#1 - Zahra
#2 - Hamza
#3 - Baby

So, from the chart, ada new additional symptom utk baby #3. I dont have bengkak kaki, but now tak bole tido malam. We go to sleep at 930pm every nite, by 10pm semua dah berdengkur and me terkebil-kebil sampai jam 2-3 pagi. Stresssss nyeeee Subhanallah. 1st few days, I cried, nangis tau tk, penat nk tido tapi tak bole, sebab gatal-gatal dan tak selesa. Gatal-gatal ni mcm penyakit miang, kat bahagian kaki which tak tahu kat mana exactly, garu kat sini, bukan.. garu kat sini, bukan.. tapi gatal, Subhanallah!

So after being stress tak bole nk tido, I decided to recite the Quran. Yela, dah tak bole nk tido dari merungut sensorang baik aku buat sesuatu yg berfaedah skit. Hehee.. Alhamdullillah, by now dh abis until juzuk 9. Tengok by less than 9days ni boleh tak khatam sekali lagi.. hahaa..

I read Surah Maryam the other day. Bila baca part dia nk bersalin tu, Maryam yg tinggi ilmu, very sacred pon memohon sesuatu yang I once said to Mat, kalo la tis is the FearFactor games, dh lama saya tekan butang surrender.. huhuu..




As for record,
Zahra edd 13 April, lahir 9 april
Hamza edd 7 Jun, lahir 6 jun
Baby edd 13 Nov, lahir ..??..

I pray cepatla bersalin, mak tak larat wei bawak perut.. huhuu.. Ameen.


Facebook, Instagram, Twitter : NeezaNeedles
www.NeezaNeedles.biz

1 comment:

  1. duri dalam buntut?pergh..itu mau mencucuk2 kan..

    ReplyDelete