Friday, December 13, 2013

Meitai

This is the type of carrier that I like most - for little baby. Hamza grew up in a meitai. Suka sebab senang pakai especially bila nak buat kerja rumah- sapu, jemur kain etc, Selesa dan tak panas. And because it is a double shoulder carrier, so badan tak Sakit kalau pakai lama-lama macam ringsling. 

And today I successfully backcarry Yahya in a meitai. Sebelum ni dh cuba nak backcarry pakai wrap but somehow I chickened. Tiba-tiba seriau rasa takut terlucut si anak. Alhamdulillah backcarry seems to be very easy and secured in meitai. 

Btw, Yahya is 28days today. Sudah 4weeks. Another 2weeks to end this confinement misery. But rasanya mcm dah end dah, kerja menjahit dah start balik, begitu juga dengan kegiatan kerja rumah yang lain. Nifas je tak kering lagi. Tak sabar nk tunggu kering, I am so missing to pray. Berdoa dan membaca Quran tak sama feelingnya dengan solat dan bersujud. .…



No comments:

Post a Comment