Friday, April 25, 2014

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2014

#pbakl2014

from 24April-4Mei.

Alhamdullillah, we were there on the 24th April. Punya teruja, I was like menghitung hari for the day to come. Anak-anak pun telah dipesan, di-doctrine-kan pemeikiran mereka, not to do anything ridiculous yang bole membahayakan kesihatan sebab kita nak pergi Pesta Buku hari Khamis. Hahaa.. So, when Khamis came, kami semua teruja: I was excited to buy books, Zahra kinda excited sebab tak perlu pergi sekolah and Hamza for sure excited sebab nak pergi Kay-El. Dia suka je kalo ajak pergi kay-el walaupon tak ketahuan KL tu di mana.. hehee..

We arrived at 1030 cm tu, bertolak dari rumah 945am. Hujan Kl sepanjang jalan sampai kami balik pun hujan. We stayed up til 230pm. Ikut hati nak je duduk situ lagi, but I have to kejar my poslaju-man sebab ada parcels nak hantar. 

Seperti biasa kalau berjalan dengan anak-anak ni, kalau jenis berjalan lama kena bawak stroller for Hamza, and Yahya di-babywore. Lagi pun strolller tu juga berkepentingan untuk sangkut all the books yang diborong.

Tak bnyk ambil gambar, sebab orang bole tahan ramai, so I dont want to get hook with my phone kang tercicir anak-anak atau buku atau barang-barang lain. Tempat bersesak-sesak ni, kena lebih berhati-hati, bimbang akan pick-pocket. 

Here's some:

Kat pintu gerbang Karangkraf, tak beli apa pun kat sini, sbb less interested, heheee..

Booth MPH Distributors. Sini je dah dekat sejam. The kids enjoy it so much. Btw MPH Distributors will be having their warehouse sale next month. I'm looking forward jugak.. kot... heheheheee... ;)

Booth Edukid. Borong banyak jugak dekat sini, ada 25% diskaun most books.

Galeri Ilmu! Buku baru Prof Kamil dan Kak Roza. Beli!!

Salesperson Groliyer. MasyaAllah, diorang ni memang tekun nak menjual barang, each and every salesperson sibuk la nak approach kita suh tengok product diorg. Sabarrr jela..


Ok, ni buku-buku yang diborong:

Kat DBP, beli buku Ahli Sains Muda, RM70 the whole set (20 books) and lain is RM5. Booth diorang cam biasa jela tak happening, unlike ITBN. Banyak jual buku-buka lama, dengan harga murah seperti ini.


Mine. :D Alhamdullillah suka, got some from my wishlist dan yang lain yang rasa best lalu beli..


Kids.. 



Alhamdullillah, our mini library. Muntah dah sebenarnya. Sampai ada customer dtg cod barang tanya, "Akak nak pindah ke?".. Mungkin sebab tengok buku dalam kotak, plus rumah yang kosong takde apa sangat. hehee.. Tak sabar nk tunggu our custom-made library, insyaAllah :)


Thanks for reading this.

xoxo: neeza



No comments:

Post a Comment