Tuesday, April 21, 2009

A trip to Kuching, Sarawak

How was your weekend, people?
Us – we went to Kuching. Balik kampong merangkum jalan-jalan holiday – sebenarnya tak rancang pun nak balik kampong, Mama&Papa memang nak balik sebab nak jumpa Nenek yang baru je bergelar Hajjah – and I stumbled upon cheap MAS ticket, so ok la nak ikut balik sekali.

Flight pagi jam 10, so weol gi KLIA naik ERL. Dah daftar semua, since masih awal, bawak Zahra main playground. Cukup masa nak check-in, Zahra pun tidur dengan sangat lena dalam pouch. Oh ya, we don’t bring any stroller – just bawa pouch ngan Ergo jer.


Sampai kampong, Zahra was so excited to see the roaster – cock a doodle doo. Ayam ni ayam sabung – sangat ganas.. Heheheh.


Then we went to Muzium Kucing – spent like an hour there. After that, we went to Akuarium Kuching, however, mungkin sebab penat sangat Zahra pun tidur.


So we head to Kuching Waterfront, di mana di sini terdapat banyak kedai-kedai jual barang etnik Sarawak – like tikar, perabot jati and suchs. Sempat jugak makan laksa Sarawak kat my kedai my aunt – James Brooke Bistro.


Malam, pergi jalan ke Pasar Malam Satok – beli la skit baju-baju with Sarawak caption yang murah-murah tu.


The next day, we went to Serikin – border Sarawak dengan Indonesia – banyak jual barang-barang etnik jugak. Panas tempat ni, Ya Allah. Nasib kita orang datang pagi, kalo datang tengahari atau petang biasanya akan jam – too crowd with people.


Balik Serikin pergi rumah sedara mara. Then back to kampong - kemas apa yang patut and heading back to the airport to balik to Putrajaya.


We were very tired, but at the same time, we’re enjoyed. For sure, we’ll come back.

No comments:

Post a Comment