Friday, June 5, 2009

Meet my new sewing buddy


Hahahah, akhirnya.. ku beli jugak dress form itu.. So, tempting.. tido malam pun termimpi-mimpi.. ekekeke..

I’ve been calling most of the mannequin shops in Kuala Lumpur and Penang asking for the quotation of the dress form mannequin. The cheapest I can get was RM300, which is quite expensive for a cheapskate person like me. Suddenly I stumbled upon this website: and they’re selling the exact mannequin at much much cheaper price. So, apa lagi, rembatla. Btw, dia bagi diskaun lagi tau. Hehehe..

Balik tu singgah jap kat kedai mesin jahit. I was about to trade my Singer machine with other machine yang lebih canggih. Tapi diracun pulak oleh tokei kedai:

MeYangBerkobar-kobarMencariMesinJahitBaru: Apek, saya cari mesin jahit yang ada jahit butang and embroidery. Mau trade dengan itu lama punya Singer. Bole?
ApekKedai: Apa pasat mau trade? Itu lama munya Singer manyak bagus woo. Kalau lu compare dengan itu mesin baru, itu lama lagi bagus.
MeYangDahConfuse: Apa pasat pulak? Itu lama munya mesin tak best la Uncle.
ApekKedai: Ini balu munya computer munya. Satu kali rosak, banyak susah mau baiki. Lu Singer lama munya mekanikal munya. Talak losak. Kalo losak pun manyak sinang mau baiki. Lu apa kilija? Tailor ka?
MeYangBlur: Saya kerja baca kuman. Kerja hospital. Saya jahit saja-saja masa lapang.
ApekKedai: Itu macam, lu tak payah tukar. Lu guna saja itu Singer. Kalo susah lu taruh motor.
MeYangKaloApekTakNakJual-Sudah: Motor sudah pasang la Uncle. Tak pa la uncle.

Selamat duit kawe. Heheheh…

Dengan kehadiran teman baru itu, saya berharap akan lebih bersemangat untuk menjahit: projek banyak tapi lately malas sangat.

5 comments:

  1. An, nanti nk dtg umah ko. and dgn x malu nk tumpang guna patung ko. Boleh? Tapi lepas ko dh bosan dgn dress form tuh laa.. ehehehe...

    Disclaimer: nak pinjam, tapi bukan untuk menjahit....

    ReplyDelete
  2. John: hehehe
    .
    Aja: bole je, no hal.. aku tahu ko nak buat apa.. ekekekek.. bila nak trun putrajaya?

    ReplyDelete
  3. an,lama xbukak blog an, kalau tak bleh racun beli mesin jahit epal sperti mesin jahit ku jua hahah

    ReplyDelete
  4. nida, epal mahal woo. ku tak mampu.. heheh

    ReplyDelete