Friday, September 27, 2013

Musim luruh

‎di Putrajaya. Dan yg x best nya, our house ni kawasan Angin tiup so, daun-daun kering dr pokok berhampiran akan masuk berhimpun di kawasan porch (another thing I dislike about having rumah tak de pagar ni). 

Mata serabut but kalo nk sapu hari2 Adui, bukan mak la sbb aku memang tak gemor buat kerja yg hari ni dah settle, the next day kena buat lagi, dan lagi dan lagi, due on factor that I am not in control. Yikes! 

So hari ni, kuar rumah adalah sangat terkejut sbb porch is clear. Bersih!! And ada that contractors yg memang bertugas as tukang sapu ‎tengah sapu jalan raya. Then, I asked one of them, u sapu ke? And he said yes, and I am so happy to give him some upah and said nx time kalo ada daun tolong sapu and ketuk pintu, I will give some upah. Gembira!!

Kat Putrajaya ni, I think sama cm kawasan lain, kadang2 ada org datang minta derma/sedekah. I come to think if org datang and do some favor lagi rasa seronok nk bagi diorg upah. Kalo bole disuruhkan cuci bilik air or cuci kipas, simple2 thing, kan bagus. Hehee...

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

1 comment:

  1. boleh je kak neeza. kalau nk minta diorang datang kemas rumah jumpa je tanya. they do part time as well (tgok orang la).

    ReplyDelete