Tuesday, March 3, 2009

Report duty


I was so very excited - perasaan macam mula nak masuk darjah 1 dulu-dulu.. ekekek..


First, I have to lapor diri at JKN Selangor, which is in Shah Alam. Punya la lama tunggu - pegawai yang in charge pergi breakfast kejap ye Puan (alahai...) - dekat 2 jam just to get a letter saying that I've reported to JKN and then should continue to report duty to my exact work place.

Since I have chemo treatment today, and I'm already here in Shah Alam, I went to PPUM before heading to my new work place.

Habis chemo jam 1, I rushed to my new work place. Tadaaa...


Lapor diri kejap je. HOD is not around, so I left a note saying that I'm on MC - will be fit to work next week. Since this is mutual post exchange, so I'll be in charging the Blood Bank and Cytology Lab - tak kisah la mana-mana pun, as long as I'm here back in the lab, I am happy enuff.

BTW, masuk je lab, terus terhirup udara makmal - Oh, I've been missing that smell for the past three years.. hehehehhe

7 comments:

  1. ann,

    makin ayu pulak mukamu akak nengok :)

    ReplyDelete
  2. heheheh.. thanks for the compliment: tapi kan kak, makin tombam la.. ekekek...

    ReplyDelete
  3. salam,
    kak , saya nak tanya. zahra fully CD kan masa kat nursery? kalau dia poo poo, dia punya soil tu org nursery tolong buangkan dulu ke dia biar je dlm cd bungkus masuk je terus dlm diaper pail.
    my baby on cd gak, wondering nanti kalau masuk nursery nak mintak org tu buat ke, kot la nanti dia geli tak nak buat.

    btw jumpa ur blog while browsing for cds. hehe

    ReplyDelete
  4. congrats sis for your new job.. mesti happy kan..

    ReplyDelete
  5. an.. dh dkt sgt dgn opis ku itu..
    jgn lupa menyinggah ku di sini.. x pon ku yg ke sana.. borong cd! :P

    ReplyDelete
  6. hi dailyclicks,

    welcome to my blog. kat taska kalo Zahra poo, cikgu dia cuma basuh sikit-sikit jer.. then they put in plastic bag and balik rumah, akak kena cepat2 basuhkan CD tu sebab takut nanti stain melekat tak nak tanggal plak. i dont mind cikgu dia tak nak basuh beria.. as long as nak guna CD tu pun dah cukup ok.. kalo CD yg pee je, memang tak basuh langsung la..

    Saza: tq. :-)

    ReplyDelete
  7. Ira: ada masa kita jumpa.. hehehhe...

    ReplyDelete