Friday, May 15, 2009

Baju renang(s)

I've started to learn how to swim when I was in 2nd year undergrad program. Ikut member sebenarnya - dia yang terrer berenang - but since dia gi kolam renang untuk berenang dan bukan untuk berkuak-kuak, so she left me alone main-main air. Dalam hati, 'wah, best nye dia reti berenang'. So, dalam hati nekad la nak pandai berenang. Dan Alhamdulillah, akhirnya bole berenang: freestyle, breaststroke, backstroke, butterfly - bole la semua ni aku buat secara amatur.. ekekeke..

Jadi, suka nak menunjuk koleksi baju renang yang ada.. hehehe..

(1)

Brand Ogival - ni bole dikatakan my first baju renang la, pakai waktu Uni dulu sampaila jadi isteri orang. Agak seksi.. heheheh.. - dulu kawe ni jahil skit. But luckily kat Uni, swimming pool tak campur lelaki dan perempuan, so belasah jelah pakai baju ni. Kalo tengok in real life, dah agak lunyai dah baju ni - memang lenjan habis la.. tapi stil ok kalo nak dipakai.

(2)

Brand Ogival - bila dah kawin, aku tukar pakai baju style gini. Still agak terdedah - nampak tengkok - rambut takkan nampak sebab pakai cover.

(3)




Brand Arena - this is my latest baju renang and I can say that this is yang paling bersopan punya la. Beli masa dah jadi mak orang.. heheh. masa mula keluar dulu, harga dia agak mahal - RM299. But I bought during sale kat Parksons Alamanda for RM149.95 (50% disc). Apa yang menarik, it is 2 pieces baju renang - hood dah bersambung dengan baju (pic 2). And tak perlu risau kalo baju terapung and akan nampak badan, sebab kat baju ada tali yang bole diikat dengan seluar (refer pic3).

Sekarang ni banyak gak baju renang Muslimah yang murah (compare to Arena) - but what I don't fancy coz most of it is 3 pieces: tudung, baju and seluar (macam gambar).
Renyah.

Just to share: tips penjagaan baju renang
- JANGAN BASUH BAJU RENANG DALAM MESIN BASUH - jangan sekali-kali. Lepas guna, bilas-bilas dengan air, then gantung menitik sampai kering (tak perlu perah jugak).

3 comments:

  1. teringin nak belajar berenang.. tapi tak berkesempatan lagi..

    ReplyDelete
  2. kalo ada masa better belajar.. seronok.. :-)

    ReplyDelete