Thursday, August 6, 2009

Perkara nikmat

Aku suka bile dah buat mende ni.. hati jadi lapang.. hehehe:
1) Berak - ekekeke (oh, sound so kotor) tapi sungguh la menyiksa jiwa kalo tak berak. Teringat sembelit zaman dalam pantang. Nasib la, Zahra was born via c-sect, if not I can say that melahirkan Zahra could be way easier compared to membuang masa dalam pantang.

2) Potong kuku - kuku pendek memang sangat heaven. Gile geli la dengan orang kuku panjang + hairan macamana seseorang tu bole menyimpan kuku sepanjang-panjangnya.. eww..

3) Tido - dulu zaman Universiti, my moto was 'Biar tak makan jangan tak tido'. Huhuhuh.. memang best la kalo dapat todo tanpa gangguan. Uh, terkenang plak last week Zahra balik Ipoh.. hohohoho..

4) Yang ni perkara nikmat yang baru aku discover semenjak dua menjak. Bila baju selesai dijahit dan hasilnya memuaskan.. ekekeke. Nikmat.. nikmat..

So, apakah perkara nikmat anda?
Erm, nak tag orang la:
1. Syigim
2. Ira
3. Nadnye
4. Zoora

2 comments:

  1. ooo..zahra was born via c-sect. sbb apa ye? ann, awak sama la mcm sy. sy bersalin pun c-sect sbb baby beso. lahir 4.23kg...ehehehe..dlm pantang punya la susah nak berak. sembelit teruk gak. smp dh abis pantang, dh start keje pun camtu gak. kene ulang alik toilet 5x, baru 'lepas'...ekekeke...dlm pantang mkn gak ubat utk sembelit, cecair yg mcm telan minyak jernih je rasanya. tp tak mau gak. still susah gak. sy pun terfikir, mcm mana kalau sy bersalin normal, sure terkoyak² balik...ehehehe...
    sy ada gak terasa risau utk pregnant for 2nd nnt sbb terfikir camne sy bersalin. adakah c-sect lg atau normal. kalau normal, kalau buatnya sembelit mcm dulu, tak tahu la nk ckp.
    apa pendapat ann?

    ReplyDelete
  2. azrina,
    heheh.. nanti saya buat n3 pasal ni.. ekeke

    ReplyDelete