Friday, September 18, 2009

Crafting attempt

This would be my after raya projects: trying to do some quilts and with God will, I'm going to start knitting (crochet). I used to crochet when I was in secondary school - managed to make a table runner but tak tahula skill tu masih ada lagi atau sudah hilang.


Rotary cutter - rm30
Cutting mat - rm30
Crochet needles - rm1 each
Crochet yarns - rm7 each
- All of the above was bought in Ipoh, as i'm right now in my hometown for Aidilfitri celebration.

Btw, I also would love to wish all my reader, 'Salam Minnal Aidil Walfaizin'

9 comments:

  1. hey..that is very cheap for rotary cutter n mat. I wish that you can buy one for me. they are in my wishlist but i have to think twice to buy them here since the price is quite expensive. Bila lagi Neeza nk blk kampung? kalau tak boleh kirim. huhuh.

    ReplyDelete
  2. murahkan jess.. i'll be going back nx month la (every month pun balik).. if u really want the cutter and the mat, then i'll let u know when is my nx trip to ipoh and will buy it for u.. :-)

    ReplyDelete
  3. yeah...thank u so much!!! kalau tak menyusahkan, Neeza tolong belikan,k? Nanti i transfr total amount kt acc u..make sure campur upah u skali tau.huhuh!

    ReplyDelete
  4. alaa kak neeza tak cakap ada rotary cutter kat ipoh, i was looking for one! kalau balik lagi bagitau eh nak pesan. hehe

    ReplyDelete
  5. murahnya kat ipoh. kat sini mahal sehh.. lenkali kena rajin jengok blog u sb u pandai cari brg2 harga best. mcm i, jenis tak sabar nak own something, end up selalu dpt harga mahal T_T

    ReplyDelete
  6. dura, if anything nak pesan ckp jer.. bole je I beli kan.. but kena sabo skit la tgu sbb blk ipoh sebulan sekali..

    ReplyDelete
  7. Salam.

    Akak nak tanya kedai mcmana yg ada jual tools mcm ni.Akak ni org Perak juga tp dah lama kt Johor.Kalu blk kg pun kejap-kejap je, x dan nk jln2.Dah lama akak cari alatan ni.Tanya kt kedai alatan jahit apek tu tak tahu pulak.Thanks ye.

    ReplyDelete
  8. akak, murahnya rotary cutter & mat tu! huhu...boleh tak nak order 1 mat?lagi satu pembaris yg petak2 yg utk buat quilting tu ada?

    ReplyDelete
  9. nad, besar la mat tuh.. heheheh.. payah plak nk mengkurierkannya. later kalo akak blk ipoh will let u know tru FB. senang sikit.. ok.

    ReplyDelete