Thursday, September 3, 2009

Kenangan Ramadhan episod2

Berpuasa sebagai seorang isteri memang memberi pengalaman yang berbeza. Masa bujang dulu nak sahur, aku bangun, nak tido, aku tido – biasanya tido la, maleh nak bangun sahur - sayang woo waktu tido.. wakakaka..

Tahun ni adalah tahun keempat aku berpuasa sebagai seorang isteri. Menariknya:
Tahun pertama – puasa penuh – pregnantkan Zahra
Tahun kedua – puasa penuh – amenorrhea due to breastfeeding
Tahun ketiga – puasa penuh – pregnantkan molar

So tahun ni merasa la tak puasa pun kena bangun sahur. Tapi pagi tadi aku tak bangun. Mat cakap dia nak makan megi je so dia bole prepare sendiri. Selamat waktu tido aku.. heheheheh..

2 comments:

  1. dah jd isteri blh lg ngelat kl time suami ckp nak sahur yg blh buat sndr.. tp bl anak2 dah start posa, sure kita dah x kan ngelat kan? tp zahra lmbt lg nak puasa, so ada byk lg ms nak selamatkan waktu tido time bendera berkibar :)

    ReplyDelete